22 september 2009

Recension: IsaDora Build Up Mascara Extra Volume Waterproof

Har ni också testat den här? Inte? Då har du väl i alla fall hört talas om den? Den här mascaran, kanske främst i den vanliga vattenlösliga formulan med rött lock, har svept som en orkan över beatuysverige. Eller en liten tromb i alla fall, det blåser ju inte så farligt värst i Sverige. Vind som vind!Bild från Åhlens hemsida

Normalpris för den här är ca 115:- på de gamla vanliga ställena: Åhlens, Kicks, Lindex... Bra pris. Jag var inte speciellt lockad att köpa den, men så läste jag hos MicroMiss att en kund hon sminkat hade haft den och hade fullkomligt transformerat fransarna. Hon köpte den själv och älskade den. Så när jag såg den för typ 89 kr slog jag till, jag ville testa en vattenfast mascara för att försöka hålla kvar den där snygga böjen på fransarna som jag får till när jag ORKAR använda det där verktyget som skulle passa bra som rekvisita i SAW-filmerna.

Det enda bra jag kan säga är att den inte klumpar. Jo, ok den är faktiskt hyfsat vattenfast. Men den ger ingen volym, inte ens efter lite build up action. Mina fransar förblir smala. Blir inte längre. We are not amused.

Hehe...
Jag är väl sen på tåget, men jag använder den nu tillsammans med en efterföljande mascara. Tips för alla er som är mer bakom vagnen än jag!
Jag böjer med tången *shiver*. All is well. Jag applicerar vattenfast skräpmascara från IsaDora så fort som möjligt, innan fransböjen rätar ut sig. Tar ett tunt lager så det torkar fort, och prioriterar rötterna. Sen när den här vattenfasta svärtan torkat fortsätter jag med efterföljande volymmascara, oftast Volumissime 4x, som gör jobbet gällande fyllighet, volym och längd. Det blir inte extra klumpigt, eftersom IsaDora-mascaran nästan inte gett något alls i fråga om kladd på fransarna.
Det har faktiskt dröjt flera år innan jag har upplevt allt detta samtidigt: hållbar böj och fläskiga fransar. Men nu har jag det, så på sätt och vis tycker jag att IsaDora Build Up Mascara Extra Volume Waterproof är toppen. Men ska jag ge ett vettigt betyg, utan att ta med det här sidospåret med att använda den som tvåstegs-mascara, så hamnar jag nog på en tvåa.

IsaDora Build Up Mascara Extra Volume Waterproof, betyg 2/5


5 kommentarer:

 1. Bra recension! Den ska jag inte köpa, det låter allt för ansträngande, vill ja ha en tvåstegare kör jag min tubmascara från l'oreal...

  SvaraRadera
 2. Emma P: Ja, precis! Finns ju smartare mascaror av det slaget..!

  SvaraRadera
 3. Jag kör på samma metod som dig! Fast med Maybelline Define A Lash Volume i vattenfast (som inte ger mig någon volym alls, bara hållbar böj) och sen Clinique High Impact. Jag gillade inte alls High Impact eftersom mina ögonfransar blev nedtyngda och spikraka med bara den mascaran. Tänk att man kan bli så nöjd med två mascaror man ogillar var för sig när man kombinerar dem :)

  SvaraRadera
 4. Heartcore: Vad bra! Ja, alltså det där med tvåstegsmascara är ju ingen dum idé, men om man är en skönhetsnörd som vi så är det alltid bäst om man får välja båda delarna själv :)

  SvaraRadera
 5. Jag har använt den röda (vanliga alltså) jätteläne och den ger mig, som i vanliga fall har ganska normala ögonfransar, oändliga ögonfransar med typ oändlig volym. Därför blev jag chockad när jag testade den blå. Den gav svärta men ingen som helst volym. Jag använder den bara för att den är omöjlig att få bort i vatten. Men du måste testa den röda build up-mascaran, de brukar ha den för 89 spänn på H&M ibland. Believe me, it's worth it!!! :)

  SvaraRadera