5 september 2009

Rödrosa med lite allt möjligt

Tjofräs!
Jag hade en ledig dag för typ en månad sen och tänkte passa på att sminka mig lite fräsigt... Det blev det, men jag borde komma ihåg att ta det lugnt med sminket om jag tänkte gå och titta på/prova/köpa smink på shoppingrundan. Äsch! Det här hade jag då, det blev en alldeles lysande rosaröd ram kring ögat och passade jättebra med den mjuka guldiga färgen på ögonlocken!
På en bas av Lumene Eyemakeup Base:
MAC pigment Melon typ mitt på locket
Guldbrun ur Manley-paletten, på yttre delen av ögonlocket
Guldgulkoppring, också ur Manly-paletten, innerst på locket
MAD Whisper Copper, som highlighter, kring inre vrån och för att sudda det röda runt om
Röd ur Manly-paletten, för att sätta form och basfärg till globskuggan, samt under ögat
Archetype Integras Dog I eller II, på den rödrosa för att ge en mer mättad röd färg
Jag gillade mitt hantverk på den här makeupen, jag tycker jag fick till övergångar, fixade suddandet från röd till highlighter väl och gjorde en snygg globform.
Jag var inte alls nöjd med hyn och hur läppfärgen blev på foto, så det blir bara ett halvt ansikte. Men jag har äntligen lärt mig ta såna här bilder, förut blev jag fish eyed, men nu håller jag kameran längre bort men använder zoom-funktionen (jag är en sån n00b på fotografering, jag borde gå en kvällskurs).

7 kommentarer:

 1. Det här var verkligen otroligt vackert!

  SvaraRadera
 2. SminkJante: Vad trevligt, tack!

  SvaraRadera
 3. Åh den var ju läcker! Varför måste du ta det lugnt med sminket bara för att du ska ut och shoppa?? Riktigt coolt med det röda. Japp, vi kan gå den där kvällskursen tillsammans då, för jag har inte heller en aaaaning om hur man gör, med nåt, faktiskt! Skulle önska att jag kunde lite photoshop också...

  SvaraRadera
 4. fantastiskt snyggt, underbara färger och fint applicerat, bra jobbat helt enkelt! Du har varit väldigt kreativ på sistone, lite nyskapande...

  SvaraRadera
 5. Marina: Haha, jag måste ha missat att skriva att när man ska kolla på smink så vill man kunna testa på sig själv och det är ju svårt om man använt HELA paletten i ansiktet :) Vore sjukt bra, du får ta tjänstledigt och så får vi hitta en fotograferings och photoshop-kurs inriktad på beautybloggande :)
  Tackar tackar!

  Emma P: Tack så hemskt mycket!
  Jaa, det kanske jag har varit? Sommaren brukar ju göra att man gärna tar lite vadsomhelst i färgväg, och med så mycket inspiration från bloggarna så blir det turligt nog bra ibland :)

  SvaraRadera
 6. Sminkan: Tack så mycket! :)

  SvaraRadera