21 juni 2009

NotD: Wet 'n' Wild 416A (en tonåring!)

Hörni, ni måste kolla in detta, ett rare grönt nagellack. Hur spännande som helst! Och kanske lockar jag läsare, jag tror att sällsynta gamla snygga gröna nagellack kan placera sig någonstans bland topp tio ämnen som är hetast på beautybloggsrepertoaren.
Som alltid med grejer som blir häftiga långt efter det är aktuellt, man fattar ju inte det då. Jag köpte nagellacket när jag var elva eller 12 år gammal, det vill säga -96 eller -97. H&M på Stinsens köpcentrum i Häggvik. Där fanns ju Wet 'n' Wild på den tiden (härliga tider var det!) och som barn köpte jag ju i princip bara smink och nagellack som gav mest valuta för pengarna (läs mest färg för pengarna) och det är klart jag köpte detta gröna för 19,50. Allt från Wet 'n' Wild kostade 19,50 och jag minns så tydligt hur prislapparna såg ut. Och att de hade FOB som jätteofta var på rea (bra smink, för övrigt) och också Steele som ibland hade snäppet tuffare nagellack men de kostade också 29 eller kanske till och med 39 kronor - du milde så dyrt. På Adelsten fanns GOSH, det danska märket som nu är rätt ovanligt i Sverige. Nu älskar jag GOSH och betraktar det som ett kvalitetsmärke och är därför glad att det finns på den danska kedjan Matas som har en affär i Malmö.
416A (finns det B också?) har en kall mellangrön basfärg, rätt transparent. I vissa ljus och vinklar kan man ana att det finns lite blått i färgen också. Det som bidrar till den spännande och obestämbara nyansen är såklart det gula skimret, riktigt frostigt blir färgen och ser liksom gräsgrön ut. Av någon anledningen gillade jag det aldrig då när jag köpte det utan kände mig lite besviken över att jag inte fick samma wow-känsla som av färgen i flaskan. Just den wow-känslan är nog det som fick mig att inte göra mig av med det under alla dessa år.
Alla bilder förutom den här ovan är tagna i solljus och liksom sköljer ur färgen lite. Den här ovan är tagen inomhus i ett rum med gula väggar och då döljs de blå tonerna nästan helt och färgen blir riktigt gräsig. Inte gräslig, utan gräsig.Jag vet att jag babblat en massa, men det dyker ju upp minnen!
Den här gröna snyggingen har jag målat i två lager med, det täcker och blir jämnt men man kan ana viss visible nail line så helt opakt är det inte. Räcker för mig, åtminstone. Konsistensen är tunn, så tunn. Vattenlik. Fortfarande! Antagligen sprängfull av cancerogena ämnen. (För säkerhets skull var jag utomhus när jag målade, för att slippa andas in ångorna i onödan.) Lätt att måla med tycker jag, men det flyter relativt lätt ut bland nagelbanden om man inte är noggrann. Baslack är Strong Adhesion från China Glaze, men jag har inte målat med överlack.

Wet 'n' Wild 416A tackar för sig!

6 kommentarer:

 1. auroragyps@yahoo.com25 juni 2009 05:34:00

  Det är min första någonsin grön spik polska och det är fortfarande en av mina favoriter. De gör inte att färgen längre, men lyckligtvis fick jag en andra flaskan innan slutade göra det. Det är den gyllene skimmer som jag tycker bäst om det.

  auroragyps @ USA :)

  SvaraRadera
 2. Åh! Jag älskade mitt! Ett lack jag nästan tog slut på dessutom. Men, jag har inte kvar det i samlingen längre.

  SvaraRadera
 3. Riktigt fint grönt! och ja, du har rätt , klart ett tio-i-topp-ämne:) Har med haft denna, men har inte kvar den tyvärr...

  SvaraRadera
 4. auroragyps: I highly appreciate your comment, the translation turned the words into nail as in the hardware type nail, and polish as in a person from Poland. Hilarious!
  This was probably my first green polish as well, good thing you got a back-up :)

  Sminkan och Emma P: Herregud, har ni också haft det? Sweet, då kan vi minnas tillsammans :) När skaffade ni era?

  SvaraRadera
 5. Snyggt lack! Man blir lite nostalgisk av WnW o Steele-minnen från H&M =)

  SvaraRadera
 6. Kerstin: Javisst! Det är så kul när man gräver fram gamlingar sådär..

  SvaraRadera