21 juni 2009

EotD med kungliga färger

Godkväll! Egentligen har jag varit ljusgrönskimrande och mörkblå/turkos idag, men det här är mitt senaste utkast till ett inlägg och jag gillade makeupen dundermycket.
Ögonmakeupen baseras mest på:
Guldiga Fool's Gold från Fyrinnae
Vinröda Gossip från MAD + No Doubt som är mörkare vinröd
Whisper Copper som är en rödskimrande highlighter från MAD
En skogsgrön penna från Yves Rocher och en gräsgrön skugga från min Coastal Scents-palett ovan på den
En läppenna från Amuse i färgen Burgundy som arbetar som eyeliner


Guldet applicerade jag så gott jag kunde med våt pensel, på större delen av ögonlocket och kring inre vrån. Vinrött på yttre delen av ögonlocket och upp i till brynbenet. Mörkare vinrött i globlinjen. Highlightern under ögögonbrynet. Grön penna, suddad. Grön skugga på den. Röd penna längs övre fransraden. Ögonbrynsskugga, mascara - klart!
Huden har jag "gjort" med Select Cover-Up från MAC, Intensive foundation Light från Everyday Minerals. Glow med hjälp av Pearl Sunlight concealer, också från EM. Rouge är New Car Smell, samma märke igen.
Läpparna kan vara Pot Gloss i färgen Lux från Make Up Store. Är inte säker.
Helansiktesblundbild - inte det vanliga! Jag brukar se rejält pittögd ut, nästan lite fisk-lik. Och självklart är det ju såna bilder som allra bäst visar makeupen i sin fulla prakt..!


Jag märker av lite traditionellt rojalistiska tendenser i kommande kollektioner från olika märken nu: Make Up Store ska ju ha sin Czarinna-kollektion i höst och nyss offentliggjordes Lancômes Declaring Indigo. Jag rider lite på den vågen med det här inlägget, säger vi.

Den här makeupen borde jag göra om, men med nåt av mina nya röda pigment från Archetype Cosmetics. Jag övar fortfarande på att applicera pigment vått, men jag tror det är bristen på styva penslar som är boven i dramat. De jag har bara viker sig när jag försöker måla blött...

10 kommentarer:

 1. Riktigt riktigt fint! Och vilken hy, den ser strålande ut!

  SvaraRadera
 2. Supersnyggt! Den färgkobom måste jag testa!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar makeupe, färgerna är kalasfina.

  Du är otroligt fin.

  SvaraRadera
 4. Kanonsnyggt, förstår att du gillar denna, det gör jag med. Appropå applicering med våt pensel, hur mkt vatten kör du? Brukar funka bättre med en gnutta så att penseln knappt blir fuktig...

  SvaraRadera
 5. adrasteiah: Tack så mycket! Jag kör nästan dagligen på någon form av skimrig concealer från EM som glow/highlighter, det funkar jättebra!

  Kerstin: Ja, det bör man! Mycket klädsamt.

  SminkJante: Vad kul att du tycker det! Och tack ödmjukast.. :)

  Emma P: Jag har testat lite olika: först jobbat in pigment i penseln och sedan sprayat med vatten/glycerinblandning resp att spraya först. Har även testat att ta pigment och sedan dutta lätt i en droppe ögondroppar, och tvärtom. Tar jag för lite händer liksom inget, det blir en blank fläck och inget mer... När jag får snyggt resultat slutar det ändå med att penseln böjer sig och det går knappt att jobba mer. Asch!

  SvaraRadera
 6. Trist... Sanningen är dock att jag inte gillar att använda fuktade pigment, tycker det är för mkt jobb, får det sällan bra och jämt...

  SvaraRadera
 7. Ah det var snyggt! Ser verkligen läckert ut med alla färgern, de liksom bara flyter in i varandra, bra jobbat! Jag gillar extra det där lilla mörka som sitter precis i globlinjen. Supersnyggt!

  SvaraRadera
 8. Det var jag som skrev under anonym.
  -Creme-idiot

  SvaraRadera