1 maj 2009

EOTD med Gilded Green och Chocolate Cherries

Detta vill jag kalla en hoppfull vårmakeup! Lite ljusare började det bli när jag bar den här makeupen, men det var inte alls vår då i slutet på mars. Jag hade tänkt att det bruna i globlinjen och under ögonen skulle vara mörkare och göra detta till en ögonmakeup med mer djup i, men Chocolate Cherries från Pure Luxe som jag använde till ändamålet är en ganska skir och intensitetslös skugga. Icke desto mindre har den en jättevacker brun färg. Skulle så gärna hitta en färgintensiv tvilling!
Jag använde Lumenes ögonmakeup-primer och antagligen Indelible Cream Eyeshadow från MAD som bas.
Gilded Green, ett pigment från MAC, packade jag på hela rörliga ögonlocket. Det är en söt grön färg, mer pastell- än knallgrön. Sedan la jag bruna Chocolate Cherries längs globlinjen, utan att blenda ihop med Gilded Green för mycket. En svag cut crease alltså. Den bruna la jag även under ögat, längs fransraden och blendat ganska långt ner. Chocolate Cherries möttes utanför det rörliga ögonlocket, vid yttre vrån.
Indelible Gel Eyeliner från MAD längs yttre halvan av fransraden, tjockare ytterst och slutar i en spets.
Åtminstone under ögat ser man Chocolate Cherries fina skimmer. Den här skuggan har liksom en så bra ton (inte grå men inte röd heller) och det guld/silvriga skimret är bara perfekt.
Jag tror jag använde Satin från Make Up Store som highlighter, och i inre vrån. Mascara är Volumissime 4X från L'Oreal och så har jag fyllt i ögonbrynen med en gråbrun skugga.

Rouget är New Car Smell från Everyday Minerals, ett av mina favoritrouge. Riktigt pigmenterat är det! Det finns så glitterpartiklar i det, men det försvinner helt och hållet när man borstar och buffar.
Läpparna fick nog fortsätta vara lypsylneutrala.

5 kommentarer:

 1. Wohooo! Du är tillbaka! Och snygg i grönt dessutom!

  SvaraRadera
 2. Tack så hemskt mycket! ;)

  SvaraRadera
 3. Kul att du är igång igen! Skuggorna ser wonderful ut! Blev riktigt sugen på den gröna...

  SvaraRadera
 4. Ohhh va kuuul att du är tillbaka!!! Fin vårigt grön makeup :)

  SvaraRadera
 5. adrasteiah: Det känns roligt också :) Ja, det är ett för mig rätt okänt MAC-pigment. Iofs släppte jag den där MAC-hetsen rätt snbbt när jag upptäckt pigment och mineralfoundation :D Men de gör fortfarande t ex bra foundations!

  inthemake: Det var en trevlig reaktion! :) Tack så mycket!

  SvaraRadera