30 december 2008

Julfoton

Varför inte slänga inte lite random naglar och makeup från julhelgen? Kameran var ju helt sprajlans ny så bakom dessa bilder finns mer entusiasm över att fota, än tanke bakom motiven.

Här är lite bilder från förjulen i Norrtälje. NoC (Nails of Christmas) är NYX Las Vegas. Tre lager av detta djupt mörkgröna lack gjorde det helt täckande. Lacket har jelly formula vilket gör att man kan se igenom det lite som glas, och eftersom det är späckat av glitter förstärker det djupet ytterligare eftersom man ser glitter både i botten och det som är närmast ytan. Bilderna är tagna under lampa, så färgåtergivningen är helt inkorrekt.

Bakgrunden är den sämsta chokladasken, Cloettas utvalda favoriter. Min mysiga farsgubbe fick den av sitt gamla jobb - skäms på er Luftfartsverket!

Tyvärr för liten bild för att man ska kunna se det gröna glittret.

Här med kraftig blixt så lacket blir mer genomskinligt och ni ser det ljuvliga buteljgröna.

Min man bar till högtiderna China Glaze Let's Do It in 3D, ett mörkgrått holografiskt lack från Kaleidoscope-kollektionen. Massiv holografisk goodness alltså! En kär julklapp jag fick via Pret-tys julklappsutbyte.

Under gult lampljus.


En lite suddigare bild som bättre visar effekten lacket har när man kisar.

Han var så fin i det, men jag tror han kände sig lite för disco. Han rockade Las Vegas! (Han rockade även i Las Vegas när vi var där för ett år sen, nu när jag tänker efter.)

Fast forward till julafton i Örebro. Bilderna är tagna i ett litet badrum som var dåligt upplyst. Jag har inte gjort något överdrivet spännande, tonvikten är på den ensamma ögonskuggan som är Dramatic från Make Up Store, en brun/vinröd sak som är snyggare i burken än på ögat. Den ligger på Paint Poten Constructivist. Eyeliner är FACE-skiten från DV, rouget är Flower från Make Up Store och på läpparna Juice Divine, ett Glam Shine från L'Oreal. Foundation är True Match i W1, ögonbrynen är den ljusa skuggan i H&M:s brynduo. Volumissime X4 mascara.

Här är FotD på kvällen när vi skulle hem till vår kompis i Örebro och dricka öl, lyssna på hårdrock och som det senare skulle visa sig - brottas på vardagsrumsgolvet!

Här ser vi Dramatic lite bättre. Ännu en downside med den är att den tappar intensitet fort på mina oljiga lock.

Och här är ett fantastiskt frostigt landskap nånstans i norra Skåne. Solen lyser, vi är på väg hem. God jul.

9 kommentarer:

 1. Jag gillar både hår och naglar! Läckert! Din frisyr och färg klär dig enormt bra!

  SvaraRadera
 2. Sminkan: Taack... Det blir inte långvarigt dock, jag känner att såhär kort hår passar bättre på nån långsmal person, typ Sanna Bråding som är jättesnygg i snagg.

  SvaraRadera
 3. adrasteiah: Tack så mycket!

  SvaraRadera
 4. Nyx Las Vegas ser ju underbart ut, jag har haft det på min "önskelista" länge men nästan glömt bort det vid det här laget, men nu blev jag påmind! Holo-lacket var också fint!

  SvaraRadera
 5. Makeupoholic: Ja, det är unikt och vääldigt vackert. Och man kan inte annat än att älska blingbling som holografiska lack ;)

  SvaraRadera
 6. Du är ascool i håret!! Klart du kan ha snagg även om du inte är så lång! Har du kul med nya kameran ;-) ??

  SvaraRadera
 7. Den där chokladasken alltså.. Varför tillverkar de den ens? Jag grimaserar efter varje chokladbit när jag försöker äta något ur den, men fortsätter givetvis ändå ihopp om att nästa bit ska vara godare.. Hatar den! Hatar visserligen min brist på självdisciplin mer.

  Jag blev fascinerad över hur vackra dina naglar var i LV. Perfekt form och längd tycker jag! Och så har du grymt vackra händer också.

  SvaraRadera
 8. Marina: Tack tack! Ja, jag är så glad över den men jag glömmer tyvärr att fota min makeup ibland. Så det blir inomhusbilder på kvällen eller inga alls!

  Chaosphobia: Det är löjligt att de presenterar bitarna som olika. Det är samma skitchoklad rakt igenom. Tack så hemskt mycket för dina komplimanger.. :)

  SvaraRadera