30 december 2008

EotD Threesome Mist

Godkväll!
Här är det första sminkade ögat jag publicerar i bloggen, med bilder tagna med min nya kamera! Detta var en sån där "äsch, jag sminkar mig det kan ju inte skada"-makeup jag gjorde igår kväll. Eftersom jag äntligen har en Paint Pot (MAC:s krämiga underlagsskugga, färgen är mörbruna Constructivist) ville jag se om jag inte kunde få lite mer fräs ur den vinröda delen av Threesome, den bakade skuggduon (den som inkluderar en blingig glitterremsa) som jag så gärna har velat få till sen jag impulshandlade den. Sidospår: varför impulsköper jag dyra grejer? Det är en sak att slänga i en sample från Fyrinnae i korgen när man nätshoppar, men med långa mellanrum händer sånt här. Och när jag kom hem från shoppingen och tittade på FotD:s på Specktra (MAC-forum) så blev jag inte vidare hoppfull. Ingen bild visade den intensitet och färggrannhet jag hade önskat.
Det löjliga är att jag liksom inte ens tycker att skuggorna i duon (rosa (observera att den inte använts här) och vinröd) passar ihop.


Vad jag använt?
Inget underlag alls. Huvva.
Lumene Eye Makeup Base
MAC Paint Pot, Constructivist
MAC Baked eyeshadow, Threesome (vinröda delen)
Pure Luxe pigment, Heather Mist
Fyrinnae pigment, Shinkirou
NYX glittereyeliner, Crystal
FACE gel eyeliner (plastburken från Damernas Värld)
L'Oreal Volumissime X4, svart
IsaDora brynmascara (det mesta urborstat dock)Paint Poten applicerade jag nog tjockare än vad som behövdes, men jag hade blivit visad en rätt flödig applicering på MAC när jag var där och ville diskutera min Threesome. På det packade jag den vinröda skuggan över hela locket en bit upp över globlinjen, och även nästan hela vägen in mot ögonvrån under ögat. Shinkirou är highlighter (hur får man den att se sådär fuktig och ljus på huden, som bl a Rocket Queen lyckas med?). Heather Mist från Pure Luxe är en grålila väldigt skimrande skugga som jag tonade den vinröda och highlightern med och applicerade i ögonvrån och lite under ögat.
Eyelinern med fuktad snedställd pensel, glittereyeliner på den. Brynmascara och sedan mascara på fransarna, bara lite på undre raden.


Bilderna är tagna under lampa med skymningsljus utifrån, det hjälper ju inte bildkvaliten. Som alltid när jag fotar mitt stängda öga ser det ut som jag har mer färg längs vecket och att det är en kraftigare skugga i min yttre globlinje. Vet inte varför det ser ut så på bilder men inte i spegeln. Jag ska dessutom lära mig att ta bilder ur bättre vinklar.

Väl mött och hoppas ni har ett gott slut på 2008!

5 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att se lite ögon, mer sånt! Hur tycker du förresten NYX glittereyeliners är?

  SvaraRadera
 2. adrasteiah: Ja, jag tänkte sätta igång nu, typ :)
  Crystal, som jag har på bilderna, gillar jag mycket. Jag är jättebesviken på att Gold var trasig när den kom, för den har mycket mycket mindre glitterpartiklar (i storlek mätt) och i flaskan där det är späckat med dem ger de en lite holografisk reflektion. Dessvärre hade det mesta av bindevätskan läckt ut så nu ligger det bara glitter i botten som penseln inte når. Penslarna är för övrigt jättebra! Ungefär som Viva la Divas penslar, men snäppet mindre styva.

  SvaraRadera
 3. Jättekul att se sminkningar från dig! Tycker dessutom att det blev jättesnyggt. :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar ditt hår! Så otroligt kvinnligt och snyggt!

  SvaraRadera
 5. Chaosphobia: Tack! Jag ska försöka komma ihåg att fota fler bara...

  underbaraclara: Vad snällt! Tack så mycket!

  SvaraRadera