14 oktober 2009

NUXE Aroma-Perfection Anti-Imperfection Care

Här kommer en tvådelad recension av min dagkräm för fet och oren hy från Nuxe. Det börjar i mars då just köpte den, och slutar i oktober. Inte för att tuben var slut då...

Produkten kommer i en vit tub på 40 ml, innehåller rispuder (någon risingrediens var det i alla fall), salicylsyra och örter som på aromaterapeutiskt vis ska hjälpa mot oljig och oren hy. Den är inte oljefri, men så som den känns på huden hade den lika gärna kunnat vara det.


Inköp och första intrycket
Idag, måndag 16/3, köpte jag den här 40 ml-tuben efter en massa vägande fram och tillbaks. Som jag velade. Klämde, försökte tänka efter, insöp inspiration från en annan hylla.. Det slutade med att jag ville ha lite av varje, jag som hade tänkt att köpa en primer från Clinique..?
Ett presentkort på 250 kr på KICKS fick jag i födelsedagspresent och jag har verkligen funderat på vad jag ska skaffa. Jag tänkte att jag skulle unna mig lite lyxigare hudvård. Men vad? En mask, en rengöring, en kräm, en vaddå? Min filosofi kring rengöring är rätt wholesome: blir det rent utan att svida eller torka ut så är det bra. Så jag kör vidare på löddrande rengöring från Cliniderm på Apoteket. Men kräm, däremot... En lite annorlunda synvinkel. En ansiktskräm ligger kvar på huden hela dagen, och den ligger under sminket så den ska ge en fin finish och den ska göra något bra medan den ligger där och slutligen inte ge biverkningar i form av torrhet eller finnar.

NUXE Aroma-Perfection Soin Anti-Imperfections. Reserre les pores, hydrate. Aux plantes et poudre de riz. Oh la la, vive la France! Jag fattar hela framsidan, faktiskt. Och medan jag gjorde en kopp te mumlade jag franska för mig själv och upptäckte att jag utan problem skulle kunna gå in i en kosmetikaffär i Frankrike och be om en kräm för min feta hy som lätt får finnar och berätta att den inte vara för dyr. Way to go!

Första appliceringen. Kvällsrutin (Lumenes ögonmakeuprengöringsolja, grön Cliniderm-mousse, Neutrogena Daily Scrub, grönt te som ansiktsvatten). Tog en knappnålshuvudstor droppe, kom ingen vart med det på ansiktet. Tog en ärta och smorde. Inte halkig, snarare geleaktig i konsistensen. Rätt stark doft, örtig, inte jättegod. Hyn ser matt ut. Känns inte stramande men heller inte följsam som efter jojobaoljan som jag har använt som dagkräm fram till nu.


Sju (!) månader senare
Jag använde Nuxe-krämen morgon och kväll i några veckor, utan varken förbättring eller försämring. Lukten kunde man tröttna på, tyvärr. Den stramar lite först, men hjälper inte att hålla the oilies at bay. Njä.
Sedan hittade jag en massa roliga recept och ingredienser till att göra egen hudolja, så det varvade jag med, och ersatte sedan konventionell dagkräm helt med egen hudolja. Men, det gillade inte huden i längden, så nu är jag tillbaks med bl a Nuxe-krämen. Som jag fortfarande inte gillar något vidare! Resten av hudvårdsrutinen är Yves Rochers skiktade ögonmakeupremover, löddrande ansiktstvätt från Neutrogena och anti-age ansiktsvatten från L300.


Slutsats
Nuxe Aroma-Perfection Anti Imperfection Care är en starkt doftande lätt dagkräm som känns pudrig och stramande först, men som inte hjälper riktigt oljig hy att hålla sig matt. Den hjälper inte till mot orenheter heller trots örter, rispuder och salicylsyra.

Betyg
2/5
Gör inte det den utlovar och luktar för starkt. Förvärrar inte heller.

2 kommentarer:

  1. Ambitiös och bra recension Marie! Låter ju som en produkt som skulle kunna vara intressant, men ska hålla mig från att köpa då den ju verkar rätt crappig...

    SvaraRadera
  2. Emma: Tack för det! Din hy är inte lika illa däran som min, så säkert skulle den funka om du kände att du har oljig och lite oren hy! (Ursäkta för sent svar, förresten)

    SvaraRadera