14 oktober 2009

NotD: Fransk manikyr med OPI Otherwise Engaged

Igår målade jag fransk manikyr, en klassisk sådan med vita tippar och skirt rosa nagellack. Sist jag hade fransk manikyr var förra sommaren, och då var det faktiskt min geléförstärkning. Sist jag själv målade fransk manikyr måste ha varit över två år sen!

Från min senaste Transdesign-beställning valde jag OPI:s Otherwise Engaged och gjorde de vita tipparna med Misa:s Heaven White.


Först frihandade jag tipparna med två lager Heaven White från Misa som är ett kritvitt krämlack. Det är tjockt och blir flammigt med första lagret, men det beter sig bättre än andra vita lack. Jag slarvade, men det blev bra ändå. Jag skulle rätta till kanterna lite efteråt med en syntetpensel doppad i remover. Det är nog en bättre metod om man gör det innan lacket torkat helt, för det blev inte vidare effektivt för mig. Vilken jävla tur att jag var så himla grym på frihandstippar, helt otroligt! :)


Sen målade jag två lager av Otherwise Engaged från OPI. Det är mycket skirt, men lämnar en helt jämn yta oavsett hur många lager man målar, så om man bara vill ha en jättesvag effekt behöver man inte vara rädd för att det ska bli randigt. Själva färgen är "fräscht" vitrosa, med mycket subtilt skimmer i svagt lilarosa. Det ser ut som att själva glansen skiftar i lila, det är verkligen jättefint! Tyvärr kunde jag inte fånga detta på bild... Otherwise Engaged tror jag är från nån sorts Soft Shades-kollektion. Två lager är vad ni ser på bilden som sagt, men jag ville ha naglarna lite blekare efteråt så nu har jag faktiskt tre lager.

Hmph, nu sneglar jag på naglarna i indirekt solljus och det är mycket finare i verkligheten...Lite senare
Jag tog lite nya bilder, för jag tyckte det såg bättre ut i det solljus vi benådats med i Skåne idag. Här är alltså tre lager Otherwise Engaged. Det jag håller i är en liten flaska OPI Avojuice, en Jasmine Juicie. Väldigt nice lotion! Nagellacket ja, jag tycker det lila blänket syns lite bättre här också. I ärlighetens namn känns det konstigt att ha en sån här typisk manikyr. Man vill ju gärna sticka ut lite, men jag intalar mig att det sticker ut för jag har naturliga naglar. Hoppas det i alla fall :)Ja, hejdå igen då!

6 kommentarer:

 1. Det ble fint og classy det der! :)

  Jeg har vært og kjøpt Avojuice-krem i dag, Key Lime og Coconut/Mango. Kjempegode kremer! :D

  SvaraRadera
 2. Sjukt fint Mawi... Franskt är vackert! Varför gör du inte lite sånt vid sidan av jobbet? Du är ju hur grym som helst på det här. :)

  SvaraRadera
 3. Solveig: Ja, jag kände för att vila från alla knalliga och mörka färger lite :)
  Åhå, Key Lime har jag aldrig luktat på, men det låter fantastiskt. Just nu har jag smort med Raspberry Violet.

  Hannan: Tack! Ja, du hade ju det när du hade byggda naglar va?
  Haha, du jag är inte så proffsig. Mycket svordomar, och mycket fixande i efterhand.. Men skulle du vilja få naglarna lite dekorerade kan jag nog hjälpa till, i betalning tar jag typ en latte och blåbärspaj :)

  SvaraRadera
 4. Åhhh vilka snygga naglar du har, jag blir aaaavis! Verkligen tjusig applicering... även om jag är en fan av knalliga och utstickande färger, så är det här fint också. Klassiskt!

  SvaraRadera
 5. Du har ju hur fina naglar som helst! Tänk om man hade såna... Du lyckades ju kanonbra med franskt också, inte alltid man får till tipparna så värst.. :) (Japp, jag är avis)

  SvaraRadera
 6. Marina: Tack och tack igen! Jag håller ju egentligen med dig, mörka eller knalliga färger trivs jag bäst i. Men fransk manikyr ger ett unikt intryck som jag saknat ett tag. Men japp, då hade jag gjort det och lär inte bli sugen förrän om ett år igen :)

  Marybeth: Åh men tack så mycket! Det är lättare än man tror att fixa till kanterna om det blir fel.

  SvaraRadera