31 oktober 2009

Nails of Halloween - Likmanikyren

Jag och min man ska gå som ett par lik på en Halloween-fest ikväll, ett par begravningslik som inte är skadade och blodiga utan bara bleka, kalla och insjunkna och finklädda. Igår gjorde jag då min likmanikyr! Det var lite messy, men det var kul för det vara bara att kladda, inga detaljer eller svårigheter. Det jag siktade på var en frusen look, eftersom lik är kalla, och använde ett transparent lack som har blått skimmer i sig. De blodiga nagelbanden gjorde jag med rött lack, mest för att äckla till det lite, tror inte det blir så på riktigt. Men det är Halloween och jag ville ta i!


Vänster hand:Höger hand:Och höger igen:Ni ser att höger och vänster är lite olika. Jag ändrade manikyren efter vänster hand, men jag struntade i att göra om. Orka! Det är bara en kväll!

På vänster hade jag först H&M Beautylicious på nagelbanden. Jag blaskade lite med remover på en bomullstuss för att ta bort det mesta men låta blodigheten längst in vara kvar. Sedan målade jag med China Glaze Frostbite som är blått på inre tredjedelen av nageln, och smetade ut det med fingret. Mellan det röda och blå använde jag ett semitransparent lila lack (från Casuelle, har inget namn) för att göra övergången mellan färgerna mer sömlös. Duttade med remover igen. Sedan ett lager av det transparenta med blått skimmer (det är från danska Tiger och verkar ha nr 01). Avslutade med Orly Matte Top så det blev matt.
På höger hand gjorde jag i princip likadant, men struntade i ChG Frostbite, tyckte det blev blått nog ändå.

Den här manikyren åker av fortare än fortast imorgon! :)

6 kommentarer:

 1. Hu! Läbbigt! Men lite läckert också! Som en hand direkt ur CSI...

  SvaraRadera
 2. Förstår varför du ska ta bort det, men samtidigt så är det himla coolt och bra gjort. Och annorlunda och kul att du även klär ut dina händer. Ren nyfikenhet, är det bara dina händer som fick denna manikyr eller även din mans?

  SvaraRadera
 3. Väldigt bra gjort! Ser väldigt dött ut, ha ha! jag skulle inte ens ha kommit på det själv.

  SvaraRadera
 4. Sminkan, visst skulle man ha tänkt på detta när man var en praktiserande got? :)

  Emma: Det var mycket snällt sagt!
  Jakob hade redan en intakt och fin manikyr med Stella (ChG, från Retro Diva) och tyckte det var mycket finare än mina döing-naglar, så det fick vara. :)

  Marina: Tackar, då har jag lyckats :)

  SvaraRadera
 5. Aha:) Ja, kan tänka mig att det är snyggare, även om detta är klart originellare...

  SvaraRadera
 6. Emma: Ja, och jag försöker att bara måla hans naglar när han själv vill det, det vore så tråkigt ifall han började tycka det var tjatigt, så jag försöker hålla lite låg profil. Är inte säker på att han håller med iofs. :P

  SvaraRadera