16 mars 2009

Pizzazz och lösfrallor = fest

En sminkning från i lördags får ni här! Jag är mycket nöjd, speciellt eftersom jag målade mig under the influence. Jag tog ett par glas skumpa, sen skulle jag tvätta bort makeupen jag hade på mig för att sedan lägga en ny. Jag måste ha fått in både rengöringsoljan och tvättmoussen i ögonen för de var röda och irriterade. Blev inte bättre av att jag yrde runt med lösa pigment och sedan pillade med lösfrallor på det...



Jag använde:
Lumene Eyemakeup Base
MAD Indelible Cream Eyeshadow, Bare Necessity
H&M beautybox svart glittrig ögonskugga
MAD pigment Pizzazz
Make Up Store microshadow Satin
Fyrinnae pigment Equality
MAD Indelible Gel Eyeliner
IsaDora Inliner Kajal Blonde
Mörkbrun skugga ur CS-paletten till brynen
e.l.f. lösfrallor, Natural Lashes



De här lösögonfransarna från e.l.f. är inte mina favoriter. De har ingen fin böj, remsan fransarna sitter på är svart och ganska synlig även efter en kraftig linje eyeliner. Jag har köpt en del "medium"- och "natural"-frallor, för jag har trott att de skulle vara rätt dramatiska på mig. Men nja, jag kanske har längre fransar än jag tror?



Åh, så röd jag var i ögonen! Jag tror det la sig allteftersom, för jag minns inte att det kändes irriterat senare i alla fall.



Jag ska inte säga att jag minns vilken ordning jag gjorde allt i, men det var nog först eyeliner närmst fransrötterna både längs övre och nedre raden, sedan en massa Pizzazz på ögonlocken och på eyelinern under ögat. Svart skugga i yttre ögonvrån och i globlinjen. Svaga vita Satin i inre ögonvrån och under brynet. Sedan gjorde jag en smart grej och tog fram Equality som ger en massa mångfärgat skimmerglitter och applicerade den rätt lätt över hela locket och på den svarta skuggan. Sen lösfrallorna, och sen mer eyeliner. Brynskugga och sen mascara för att blanda ihop mina fransar med de fejkade.



I ansiktet använde jag först Cliniques Redness Solutions Protective Base som primer. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den. Luktar funky, känns klibbig och tonar inte ner rodnad nämnvärt. Klibbigheten är positiv för den gör att min mineralfoundation fäster lite bättre, jag brukar ha svårt att få den att fastna på huden. Jag är inte ännu säker på att klibbigheten är positiv i bemärkelsen att det får makeupen att hålla längre dock.
Sen följde Select Cover-Up concealer från MAC, Intensive foundation i Fawn från Everyday Minerals, In the Spotlight highlighter från Fyrinnae, Nymph rouge från Pure Luxe. Antagligen lite löspuder från färg by Makeupstudion för att fixera.

På läpparna hade jag e.l.f Glossy Lip Shine eller vad det nu heter, en tub i alla fall, i färgen Goddess. Jag hade inga idéer gällande läpparna och ärligt talat skulle skulle det drickas öl ur burk och min man var men så allt skulle hamna i hans skägg ändå!

Som Marina brukar skriva: det var det hele!
Hon har förresten gjort en asfin mörkblå och svart makeup idag. Jag förstår inte varför hon har hållit på den så länge, hon hade den ju uppenbarligen i sig!

19 kommentarer:

  1. Vilken jättesnygg sminkning!

    SvaraRadera
  2. Oh kanoooonsnyggt! Va najs dom lösfrallorna var, ser så naturliga & enkla ut..;)

    SvaraRadera
  3. Oh superdupersnyggt, passar en lilanörd som mig perfekt i smaken! Verkligen snyggt sminkat! Och jag tycker inte det ser nåt knasigt ut alls med lösfrallorna, de ser fina ut. Verkar inte va nåt problem med "the influence"... kanske va det som gjorde´t...;-)

    SvaraRadera
  4. Så himla snyggt! Älskar färgerna och tycker att dina ögon får väldigt fin form. Mycket vackert!

    SvaraRadera
  5. Jättefint! Lila borde användas i rökiga sminkningar oftare. :) Lösfrallorna ser iaf väldigt fina ut, hela du ser fin ut. Hoppas att du hade roligt också. :)

    SvaraRadera
  6. Snyggt! Du är jättefin och inte alls rödögd!

    SvaraRadera
  7. Ooooh, snyggt =)

    Anväder du svart franslim?

    SvaraRadera
  8. Maya: Tack, vad glad jag blir!

    SminkJante: Tack :)

    inthemake: Tack! Ja, de har sina fördelar. Som sagt, de är e.l.f. så du kan beställa dem för £1,5!

    Maggie: Tack så mycket!

    Marina: Tack, det är roligt när det kommer från en makeupartist när man får höra att det är snyggt gjort :) Haha, jag kanske blir modigare med ett par glas innanför västen?

    Emma P: Du säger så snälla saker, tackså mycket!

    Karusell: Jag älskar lila, men har märkt att jag tycker de snyggaste lila sminkningarna på mig är de mörka med svart. Tack :) Jo, jag hade roligt, men själva festen höll bara på i tjugo minuter... En annan historia! :D

    Sminkan: Tack, så snällt.. :)

    Sanna: Tackar!

    Linn: Tack så mycket! Nej, jag använder Ardells genomskinliga (som luktar bajs, haha). Men dels är remsan fransarna sitter på svart och så använder jag alltid svart eyeliner innan jag fäster fransarna, och sen går jag över linjen igen, över limmet!

    SvaraRadera
  9. Pizzaz är helt klart den snyggaste lila skuggan! Jätte fint på dig!

    SvaraRadera
  10. Svar: jaa eller hur! :D

    Gillade din sminkning, lila är verkligen en av mina favoritfärger! :D

    SvaraRadera
  11. Crazy Nails: Tur att man passar i den snyggaste skuggan, vill jag säga! :)

    Caroline: Tack så mycket, lila är en av mina favoritfärger också :)

    SvaraRadera
  12. Hej
    Tänkte bara titta in och höra hur det är? Var länge sen du gjorde något inlägg, hoppas i alla fall att allt är bra och kom snart tillbaka!

    SvaraRadera
  13. Lila var himla snyggt till dina ögon måste jag säga! Det här är en makeup som jag själv skulle kunna tänka mig att bära :)

    SvaraRadera
  14. Johanna: Tycker du det? Tack så mycket :)

    SvaraRadera
  15. Kom tillbaka, blogga meeeeer! ;)

    SvaraRadera
  16. Nej det står faktiskt "2 valfria produkter" ingenting annat på både hemsidan och i KICKS Magazin. Clinique har även tidigare haft likadana erbjudanden då jag inte har behövt handla något hudvårdande.

    Håller med ovanstående. Kom tillbaka, saknar dina inspirerande sminkningar. :0)

    SvaraRadera