11 mars 2009

"Fixa jobbet-sotning" i silver och svart

Sotningen idag var min arbetsintervjusminkning!Hur tänkte jag nu då? Jag vill inte dra uppmärksamhet till syrliga färger, men jag ville ändå ha en väl synlig makeup. Ibland vill man vara lite seriös och inte visa för mycket av sin personlighet (eftersom det faktiskt kan distrahera!) men jag kan ändå vilja gömma mig bakom sminket lite. Med en mörk sotning ser jag automatiskt lite äldre ut, lite mindre godtrogen. Så det blev beigebrunt i globlinjen, silver på ögonlocket och rätt mycket svart skugga intryckt i kajalen runt hela ögat, format lite utåt i yttre ögonvrån.Jag använde:
Lumene Eyemakeup Base
MAD Indelible Cream Eyeshadow, Bare Necessity
MAC Power Point Eyepen, Stubborn Brown
Ur Coastal Scents-paletten:
- Brunbeige skugga i globlinjen
- Ljus silverskugga på ögonlocket (applicerad torr, så det var ingen folieeffekt)
- Svart skugga intryckt på kajalen
- Gråbrun skugga till ögonbrynen
Make Up Store microshadow Satin, lite under brynetI ansiktet använde jag Everyday Minerals Intensive-foundation i Fawn, med lite In the Spotlight highlighterpuder från Fyrinnae och New Car Smell rouge från Everyday Minerals.Jag insåg nu att jag inte tog nån blundbild, så ni ser knappt att det är silver på ögonlocket. Det är ändå ingen färg som brukar synas väl på mig.Läppstiftet är L'Oreal Color Riche nr 456, Beige Crème. Inget beige med denna färg, ska ni veta. Det är gammelrosa och har en dovare färg i verkligheten. På bilderna ser det rödaktigt och intensivt ut, och även att jag försökt tona ner färgen och få fram den kallare nyansen den faktiskt har blev det inte så bra.
Läppstift ville jag ha för att känna mig helmejkad, i linje med att "gömma sig bakom sminket". Läppglans får jag för mig är distraherande om det är högglansigt och en för mörk färg är såklart en eye catcher. Jag ville ha ögonkontakt med intervjuaren!

I klädväg hade jag grå stretchjeans, långärmad svart top med en fin ringning, en gråsvart sjal och mina vanliga svarta stövlar med spännen. Allt som allt måste jag ha gjort bra val, för jag börjar på måndag. :)

15 kommentarer:

 1. Grattis! :) Snygg klassisk sminkning och det låter som fin outfit till själva sminket också. :)

  SvaraRadera
 2. Grattis till jobbet! Yay!

  Och snygg var du absolut även om jag vill se mer av typen sminkning du hade igår... :D

  Designen är också fin!

  SvaraRadera
 3. GRATTIS! Åh vad roligt! Sotningen var snygg, och läppstiftet ska vi inte prata på.

  SvaraRadera
 4. Grattis vad kul med nytt jobb! Kan läppstiftet haft något med det hela att göra? Jag tycker nämligen att färgen är fantastiskt fin på dig!/Ninni

  SvaraRadera
 5. LGB: Tack tack!

  Karusell: Klassiskt är klassiskt, skadar ingen :)

  Sminkan: Tack, så skönt att ha det fixat. Designen gillar jag också, har fått lite hmm och njäeee men dammit den är grym! Det blir gult imorgon tror jag, är det bättre? ;)

  Miss Purple: Tack och tack igen!

  Ninni: Ja, roligt att öht ha ett jobb egentligen :) Tack för komplimangen, läppstiftet är ett sånt jag haft länge och tappat sugen inför, men det är kanske finare än jag tror?

  SvaraRadera
 6. Grattis! Vilken boost att lyckas med en intervju sådär! Och sotningen gjorde säkert sitt till, åtminstone för insidan =)
  Jag gillar den nya designen, den var riktigt häftig. Har inga problem alls med texten!

  SvaraRadera
 7. Ohh GRATTIS, va kul!!! En snygg, proffsigt klassisk makeup, alltid rätt!!

  SvaraRadera
 8. Grattis till jobbet och snygg sminkning! Jag tyckte att läppstiftet såg fint ut även om jag håller med om att det var mörkare/rödare än namnet antydde.

  SvaraRadera
 9. Jättesnygg sotning! Jag gillar när man kör en sotning-light, med fokus runt franskanten snarare än hela locket :)

  Grattis!

  SvaraRadera
 10. Adrasteiah: Ja nu pustar jag ut! Att jag la tid på sminket istället för frukost ser jag som ett karriärval :D
  Skönt att höra att du gillar och tål designen!

  inthemake: Tack så mycket snälla du! :)

  Jessan: Tack så hjärtligt :) Ja, namnet är helt missvisande men de där H&M-märkena har ju tydlig brist på fantasi också. Hmm..! Med tanke på alla stift du visat på sistone vore jag inte helt främmande för att gissa att du hade gillat det på dig själv!

  Maria: Tack! Inte ofta jag tänker sotning, och faktiskt gör en, men när det blir av försöker jag att sota mest kring ögat. Jag ser väldigt panda ut om jag försöker ha mörkt kring ögat _och_ på ögonlocken.
  Tack igen :)

  SvaraRadera
 11. Det är bara att instämma i ett stort Grattis! Jag vet inte i vilken branch du jobbar men efter att ha följt din blogg ett tag vet jag att arbetsgivaren gjorde ett kap, här har vi en tjej med huvudet på skaft som tänker egna tankar! (och dessutom är snygg, öh - hur bra kan det bli :-D )

  SvaraRadera
 12. Grattis, vad kul! Skitsnyggt sminkning!dessutom så tycker jag att dte var grymt kul att få höra hur du har resonerat kring de olika produktvalen!

  SvaraRadera
 13. Jaha, och ett inlägg ner fick jag veta vilken branch.. my bad! Verkar vara ett bra "mellan-kurser-jobb", jag har själv haft en hel del såna.

  SvaraRadera
 14. Pixelpig: Men shit, nu generar du mig! Men tack så hemskt mycket :) Ja, jag har dessutom haft det som sidan av-jobb förut, fast på ett annat taxibolag. Det är bättre än andra jobb jag haft, det kan jag säga... ;P

  Emma P: Tack så mycket! Ja, man kanske borde skriva lite mer sånt, varför man gjorde si och så! Jag kan prova i alla fall, se om ni blir uttråkade :)

  SvaraRadera