3 februari 2009

PRET-ty Bloggtema: Vinterhyn

Nätverket för beautybloggare, Pret-ty, har bloggtema varje vecka och nu gäller det vinterhyn. Hur råder vi bot på den?

Jag är helrädd för att täppa igen porerna så jag skulle aldrig lägga på en fet kräm bara för att slippa flagorna, nej jag använder exfolierande ansiktsmask (som exempelvis Aspirinmasken) istället. Skulle jag uppleva att min ansiktsolja inte höll måttet skulle jag läsa på och testa med någon fetare olja. För tillfället har jag en ansiktsolja som består av ca 60% druvkärnolja och 40% jojobaolja och det funkar bra för mig.
Jag brukar inte ha några större problem med torr hud, åtminstone inte sådan som känns men jag har dock en tendens att flaga. Så exfolierande produkter är jag glad för! Inte bara lyfter de bort död hud, de kan också rena i porerna. Vilket jag såklart säger tack till, rädd för tilltäppta porer som jag är.

2 kommentarer:

  1. Åh äntligen en till som gillar oljor som ansikts fukt! Finns verkligen inget bättre:)

    SvaraRadera
  2. Visst är det så! Jag experimenterar fortfarande, tycker att jag verkligen sluppit torr hy och jag tycker faktiskt pormaskarna blivit mindre. Men jag får faktiskt mer igentäppta porer nu och det leder ju tillslut till finnar... Försöker hitta de allra minst tilltäppande oljorna, men det är inte alltid man hittar den infon.

    SvaraRadera