23 februari 2009

PRET-ty Bloggtema: Topp 3 läppmakeup

Nu, kära läsare, ska ni få mina tre bästa läpprodukter! Spring och köp!
...nej, det det går inte riktigt. Ett var Limited Edition, ett annat finns inte i Sverige (men går bra att beställa på nätet till billig penning).

Anyways, here goes:

1. L'Oreal Glam Shine, nr 201 Juice Divine

Glam Shine är nästintill stapelvara hos svenska sminkkonsumenter, inte sant? Alla har väl ett Glam Shine liggandes. När det kom var i princip alla nyanser fullständigt fullsmockade med lite grynigt glitter men nu finns många olika formulas. Juice Divine kom från "Glam Juice" eller "Juice Glam"-kollektionen som var 100% fri från glitter och skimmer, och Juice Divine har en dov lila färg som är semitransparent och liksom gifter sig med läppfärgen och blir en lite isig MLBB-färg (My Lips But Better). Den sticker ut lite rent färgmässigt men är på inget sätt over the top eller missklädsam. I like it a lot! Den droppformade svampapplikatorn gör ett mycket bra jobb.
Man kan hitta det på brittiska ebay! Övriga Glam Shine kostar 99 kr på KICKS.

2. NYX Round Lipstick

Läppstift. Som det ska vara. Täckande färg, inte glossigt. Sitter bra. Känns mjukt på läpparna. Detta är allt man kan be om hos ett läppstift, no fuss. Jag har Round Lipstick i fyra färger: Thalia, Milano, Aphrodite och Violet Ray. Thalia blir kallt och dovt ljusrosa på mig, Milano blir varmt brunrosa, Aphrodite är skimrande lilabeige och Violet Ray är mörkt plommonrött med ett mycket vackert skimmer. Cherry Culture säljer dem för $3 stycket, just nu på rea. Deras fraktkostnad är $10 för alla internationella ordrar upp till $50.

3. Make Up Store Lipglos Pot, Lux

Jag har kort hår och gillar klistriga läppglans (långt hår flyger förbi ansiktet och fastnar i läpparna). Ju klistrigare, desto bättre hållbarhet och dessutom desto högre glans. Lux är i en transparent fuchsiaton med ett otroligt välbalanserat mikroglitter som kapslas in i klistret och ger ett djup till läpparna. De ser fuktiga och bitna ut, verkligen fint. Det enda störiga är att det kommer i en liten ask, därav namnet. Att peta med fingrarna gillar vi inte, och att ta med en läppensel när man ska nånstans är ett gissel. (Note to self: skaffa en läppensel med lock.) Kostar 125 kr på Make Up Store, som vi hittar nästan överallt i Sverige.

10 kommentarer:

 1. Jag har inget Glam shine! (Sa hon med viss stolthet. ;)

  SvaraRadera
 2. Hhaa, jag har heller inget glamshine, vad sa du nu då?:) Blev dock nyfiken efter ditt lovordande... Ska kolla lite på dem. Och ska göra en lista över mina favoriter med.

  SvaraRadera
 3. Glamshine ÄR mina favoiter! Även de med grynigt glitter. Har nog bara dem när jag tänker efter. Fick ett gäng när de lanserades för en herrans massa år sedan i en liten goodiebag... Jag har gillat dem sen dess men inte gjort slut på dem och alltså inte köpt nya. När kan det ha varit? 2003? 2004?Inte tidigare väl? Usch, vad tiden löper snabbt förbi...

  SvaraRadera
 4. Mimmi: Haha, det är nog en rätt liten grupp du är med i :)

  Emma: Nämen! Det var oenligt med min prediktion... Men om du skaffar ett tillslut så hade jag ändå rätt! Hihi...

  Sminkan: Du också, alltså? :) Oj, ja det var längre än jag trodde... Fast när jag tänker efter stämmer det nog.

  SvaraRadera
 5. Skulle man kunna få se swatches? :)

  SvaraRadera
 6. RM: Allt för mina läsare! :) Vill du se alla nyanser, alla märken eller är du nyfiken på något särskilt?

  SvaraRadera
 7. TIPS! Glam Shine, och just färgen Juice Divine finns också med, säljs just nu på Rusta för 50 spänn! =) Köpte dock inte just det, men kanske att jag borde...blir det mörkt?

  SvaraRadera
 8. Förresten, kan du inte ge oss en bild på det? =)

  SvaraRadera
 9. SaintBella: Ah! Bra tips! Tycker du borde skaffa det. Som jag skrev, så blir det lite av en "my lips but better"-färg men på sätt och vis kyler den av läppfärgen lite. Jag har säkerligen använt det i något inlägg! Ska se... http://fizzivy.blogspot.com/2008/12/julfoton.html Det är ingen toppenbild, men det visar effekten iaf. Ska göra en swatch i dagsljus imorgon!

  SvaraRadera
 10. Kul att någon mer än jag gillar riktigt klistriga glans.. Jag kan tipsa om några,testa Lypsyls nya lypkissers, har gjort två inlägg om dom i min blogg, varav detta med bilder:

  http://marybeth.blogg.se/2009/march/lotd-lypsyl-lypkissers.html


  Dom är riktigt fina och kostar runt 50 kr styck!

  SvaraRadera