15 november 2008

Funky french - H&M Silver & Glamarama

"Stipplerglamora-doubah!"
(Jag frågade min man vad jag skulle döpa detta blogginlägget till.)
Utgår man istället från den aktuella faktiska titeln, så är det vad det är! H&M Silver (fyra (4) - ja, fyra lager för att slippa VNL*) som bas och sedan frihandsmålade och tippar i H&M Glamarama, en omtyckt och hyllad fuchsiavariant av skimmerlila, eller ska jag säga lila skimmervariant av fuchsia? Vad vet jag.


Bildkvaliteten gör mig gråtfärdig.


Silver är skirt men snyggt efter smörgåsinspirerat målande, en av de mer gryniga och mindre kromade silversubstitut som finns att tillgå. Glamarama är, utan vidare verbalt trassel, ett hopkok av hög viskositet med bättre täckning än dess silvriga syster. Vad jag minns räcker två lager vid normallackning, för mina ghettotippar nöjde jag mig med ett.

Lite mer för den okulärt inte så kräsne:


Idag upptäckte jag att min kära Hypnôse-mascara från Lancôme börjar sjunga på sista refrängen. I all hast roffade jag åt mig en L'Oreal-mascara på H&M eftersom de hade extrapris på bland annat den. Faktiskt använde jag den på gymnasiet då den hette Volumissime x3. Nu har de övergett franskan och den heter numera Voluminous x4 (antar att de bedömde sin målgrupp som så språkförbistrad att de inte kopplar ordet volumissime till det engelska ordet volume eller svenskans volym som alla i sin tur kopplar till egenskapen fransarna borde ha). Jag såg att det även fanns en Voluminous x5!
(Eftersom L'Oreal-koncernen äger Lancôme, Maybelline och såklart även L'Oreal så är det inte så konstigt att en Lancôme-frälst ser till de billigare alternativen när mascaran och ekonomin tryter. Att de även äger The Body Shop gör mig fundersam: är nu även Maybelline Rättvisemärkt eller ligger det papayadoftande råttor bakom utvecklingen av nya Kroppssmör? Skämt åsido. Den bistra verkligheten är att Body Shop-grejerna fortsätter vara Fair Trade och stödja antivåldskampanjer, medan koncernen som tjänar på produkterna inte gör det...)

*VNL = visible nail line, när man ser kanten mellan nagelbädd och tipp genom lacket.

Den uppmärksamme har redan sett mitt språkbruks tydliga inspiration av Badbomben och Staropramen.

16 kommentarer:

 1. oh my, hur snyggt som helst!! Jag ska också måla metallictippar idag, fast till ett rosa lack tänkte jag! :) Eller tja, kan man måla tippar på superkorta naglar...? Ska försöka iaf! ;)

  SvaraRadera
 2. Fake Lashes: Tack så mycket! Tippar går ju bra att måla även på korta naglar (ok, det måste finnas nånting att måla på men det behöver ju inte finnas nån ordentlig kant inte) men det blir ju svårare ju kortare! Ska bli kul att se hur det blir!

  RM: Tack så mycket ;)

  SvaraRadera
 3. Sofia (nibblah)15 nov. 2008 22:03:00

  Oooh, urtjusigt! Älskar bling-bling-naglar! Imponerande att kunna freestylea så snygga tippar :O Har inte försökt mig på fransk manikyr of any kind sedan ett misslyckat försök sedan högstadiet ungefär, men nu funderar jag faktiskt på att börja öva :D

  SvaraRadera
 4. Oh riktigt läckert :P Färgerna ihop är dessutom supersnyggt!!

  SvaraRadera
 5. nibblah: Du igen! :D :D Tack så mycket! Jag gillar också bling bling-naglar, ibland har jag lust att bara gå crazy och ha hela naglarna fulla av stenar och dekorationer och spara dem riktigt långa. Men sen försöker man klä sig matchande och det går inte - jag har en för tråkig klädstil! Jag försöker tänka att naglarna är det som bryter av min svarta bomullsstil :)

  Linda: Tack så mycket :) Färgerna blev faktiskt bra ihop för silvret var så grynigt (eller hur jag ska säga) och då blev Glamarama mer smooth och metallic i jämförelse!

  SvaraRadera
 6. Oh wow vad snyggt! Nu känner jag mig genast urtrist med mina vita tippar och opi's Prinsesse Rules

  SvaraRadera
 7. Marina: Tack så mycket! :)

  SvaraRadera
 8. Crazy Nails: Det finns en tid för allt... :) Nästa vecka är det jag som har fransk manikyr - det är ju heltjusigt!

  SvaraRadera
 9. det där var riktigt tjusigt marie!

  SvaraRadera
 10. Eleni: Tänk vad jag kan! :)

  SvaraRadera
 11. Sminkan: Tack så mycket! Den har livat upp de senaste dagarna :)

  SvaraRadera
 12. inthemake: Ja, det var en manikyr jag behöll så länge jag bara kunde. Det underlättar om man inte har fler nya att prova :)

  SvaraRadera