29 september 2008

Omstarten, och spridda spännande web-sprees!

Jag tror det var när min bästa kompis (tillika före detta högstadieklasskompis, rumskamrat och toastmadame) utbrast att jag hade så mycket smink som jag fick ett pånyttfött intresse för det. Jag har mitt smink (inte nagellack, kroppsvård eller verktyg) i en verktygslåda som jag säkerligen köpte på Clas Ohlson. I locket finns det tre fack där jag har läppstift, läppglans och eyeliners/större ögonpennor. I lådan finns en uttagbar nivå där jag har ögonskuggor. I botten finns mest underlag och paletter.
Att jag skulle ha mycket smink har jag hört förut, men jag har aldrig känt att jag haft tillräckligt. Det mesta tycker jag är skräp som inte är lönt att använda då jag inte haft tillräckligt bra basprodukter, eller för att de rent ut sagt varit billigt skräp av dålig kvalitet. När min bästa kompis sa detta tog jag tillfället i akt och rensade ut det jag verkligen inte tänkte använda mer och gav det till henne. Då insåg jag hur snål jag varit. Allt detta smink, alla dessa färger och olika typer av produkter - men jag har aldrig tyckt att det blivit fint. När snålheten bedrar visheten...
På ett par månader har den här världen vidgats explosionsartat för mig. Mina vyer är vidgade, en värld har öppnats inför mina ögon, mina sinnen är fyllda, nyfikenheten är total - jag är helt uppslukad. Det började med att jag skulle köpa ny mascara och tänkte att det kanske fanns nåt ord skrivet om Lancôme Hypnôse. Då upptäckte jag skönhetsbloggarna, i mängder... Sen videotutorials på YouTube - herregud vilken bra idé! Recensioner på nästan allt!

Vad hela kvällens inlägg handlar om är egentligen mina beställningar från Fyrinnae, Coastal Scents, Pure Luxe Cosmetics, Head2Toe Beauty och Everyday Minerals.Fyrinnae Eyeshadow Dragonskin

Fyrinnae Lip Lustre i Shibuya

Från Fyrinnae beställde jag bara prover/miniförpackningar. Oil-control Mineral Finish, Rice Powder Primer, en all-over mineral highlighter, fem stycken ögonskuggsprover (bland andra Shinkirou och Dragonskin) och slutligen ett lip lustre (formulan verkar spännande). Det här stället erbjuder mycket medvetna produkter ur mineralsegmentet har massor av ögonskuggefärger, roliga namn, olika storlekar på alla produkter och det är otroligt billigt (även fraktmässigt).Coastal Scents Synthetic Powder Face Brush

Coastal Scents Chisel Fluff Medium Shadow Brush

Coastal Scents 88 Piece Makeup Palette

Coastal Scents borstar och ögonskuggepaletter har ju diskuterats otroligt flitigt inte bara på forum som Specktra.net och Makeup Alley, utan även i otaliga videorecensioner har florerat på nätet. Jag har forskat massor bland recensionerna på de olika borstarna och beställde ett helt gäng. Syntetiska: angled blush and define, duo fiber stippling brush, powder face brush och concealer shading brush. "Äkta" hår: Italian Badger round crease brush, Sable shadow brush. Slutligen ett antal vilkas borst jag inte är säker på ursprunget: chisel detail mini brush, taklon angle liner, tapered crease eye brush och chisel fluff medium shadow brush. Sist men inte minst gav jag vika för ögonskuggepaletten med 88 färger. Den har mestadels fått väldigt fina omdömen och för 22 dollar får jag så många färger att jag kanske aldrig tröttnar. Coastal Scents som webshop ger ett blandat intryck (verkar i huvudsak vara ett grossistställe), och frakten var mycket dyr men trots det räknar jag med att borstarna var prisvärda (de kostade mellan 1,85 och 9,95 dollar).

Pure Luxe Eraser
Pure Luxe är ytterligare ett märke med mineralsmink, som verkar väldigt home-made. Även här hittar man massor av ögonskuggefärger, och allt jag beställde hittade jag i provstorlek. Jag beställde en highlighter för hela ansiktet, en "shimmie" i löspuderform, Essential Moisture Spritz (för att applicera löspuderskugga med fuktig pensel, eller spraya på hela ansiktet för att fixera), Eraser (en primer som tydligen funkar väldigt bra på ojämnheter som porer och rynkor), sju ögonskuggor/pigment och två rouge. Deras fraktkostnad var helt acceptabel, men det finns ingen funktion för att logga in på hemsidas för att se beställningshistoriken.


Misa I Will Survive

China Glaze Fast Forward Top Coat

Head2Toe Beauty rekommenderas varmt av svenska nagellacksälskare. Det är en webshop med många olika typer av produkter, men nagelsortimentet imponerar. Mycket produkter som riktar sig till yrkesverksamma i branschen. De har några väldigt bra märken till otroligt mycket lägre priser än i Sverige, ett OPI-lack kostar i Sverige ca 140 kr (tror jag) men omkring 4 dollar på Head2Toe. Jag beställde mest lack från China Glaze: tre nagellack varav två holografiska, ett baslack och ett överlack. Utöver det ett lack från Misa och ett från Color Club. Fraktkostnaden var definitivt inte att leka med (sambeställ och dela på frakten, vänner!) men det vägs upp av priserna på lacken.


Everyday Minerals Flat Top Kabuki


Från Everyday Minerals beställde jag en större burk med en foundation jag använt sen tidigare i somras då jag beställde ett gratiskit med prover, en flat top kabuki och ett par puderpuffar. De är ett etablerat mineralsminkmärke och är inte vrålbilliga men fortfarande fantastiska priser jämfört med det man får tag på i Sverige. Frakten är helt överkomlig.

Tack för att jag fick dela med mig av mina avgörande händelser i mitt makeupmässiga liv, och hoppas att min beställningsinfo gjorde någon nyfiken.

2 kommentarer:

  1. Fyrinnaes pigment är mina favoriter, skulle beställa lite fler häromdagen men sidan knasade, ska testa igen här snart!!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har hört så mycket bra om dem och Pure Luxe när det kommer till pigment. Det kommer ta lång tid innan Fyrinnae-paketet kommer, dock... Fy! Jag vill sminka nuuu! :)
    Och jag är riktigt sugen på ett sample-paket från M*A*D Minerals också.

    SvaraRadera