27 september 2008

Hyllad premiärprodukt

Igår var det den magiska 25:e dagen i månaden. I det här fallet spelar ingen roll vilken månad, så länge den är begåvad med en lönespecifikation med fler än fyra siffror. Det råkar vara september.
Jag begav mig ut för att bland annat köpa en ansiktskräm från The Body Shops serie för fet/kombinerad hud, Seaweed Mattifying Day Cream. 50 ml för 189 kr. Min hud har lite tendens till små finnar och är överlag oljig. Jag blir inte högblank, men mitt stora problem är att ögonsmink hamnar i ögonvecken, grundarbetet alltid försvinner från framförallt näsan och mitt rouge frampå eftermiddagen smetas bort alltför lätt.
Jag använde den igår kväll och imorse (dock ett antal timmar innan jag sminkade mig), och baserat på resultatet har denna kräm levt upp till mina förväntningar! Mitt smink ser ut att vara på plats och jag ser inte lika blank ut som jag brukar. Toppen! Jag tog mycket lite av produkten, så den verkar mycket dryg. För information såg rutinen ut som följande: Seaweed-krämen, Lumenes Face Base (primer)och sist Everyday Minerals Matte Powder Foundation.
Ett minus (det enda hittills) är förpackningen. Alla vet att tuben är den mest praktiska och hygieniska förpackningen, om än den minst lyxiga. Seaweed Mattifying Day Cream kommer tyvärr i en låg burk med bred bas. Jag ser flera problem med detta: den tar upp stor yta på hyllan/bänken/i lådan där den står, har den legat i en necessär har antagligen krämen flutit ner till sidan av burken och slutligen är det alltid ett onödigt pill att skruva locket i sina gängor (jämför med att stänga ett snäpplock på en tub).
Innan jag betygsätter helheten ska jag använda Mattifying Day Cream ett tag för att se de långvariga effekterna.

Just denna högtidliga 25:e dag i månaden hade Body Shop i Lund nyöppning då de haft stängt för renovering. Jag fick reda på att vid köp av produkter för minst 200 kr fick man en liten Body Butter, så jag impulshandlade Coconut Foaming Bath för 170 kr också. För knappt en månad sen flyttade jag och min man till en lägenhet med badkar, och det tänker jag ha glädje av. Jag valde Coconut Body Butter, med risk för kokosöverdos. Spännande nog hade Body Shop ytterligare ett öppningserbjudande!. För köp av produkter för minst 400 kr fick man en necessär med prover, så jag köpte deras Blackhead Remover. Necessären var snygg, i grafitgrå stabil konstruktion och innehöll miniburkar av dag- och nattkrämen från Aloe-serien, ett prov av deras Hi-Shine Lip Treatment i en transparent beige färg och en liten tub från den nya serien Total Energy med Enlivening Body Gel. Aloe-krämerna ska jag hitta en bättre ägare till, medan läppglanset visade sig vara en höjdare i fråga om hållbarhet och doft. Total Energy-gelen var mycket träffsäker i sitt mål att dofta energigivande, och den ska jag prova om ... fyra timmar då jag ska gå upp och sticka till jobbet.

2 kommentarer:

  1. Alltid roligt med erbjudanden och att få lite extragrejer, kokosdoft är ju ljuvligt!! Skoj att ha hittat hit till din blogg!

    SvaraRadera
  2. Kokos var ett strategiskt val: min man gillar kokos, så nu kanske jag kan lura ner honom i badet tillsammans med mig... :)

    SvaraRadera