5 september 2009

Manly på Herr Fizz Ivy

Nu försökte jag vara rolig med rubriken igen. Jag sminkar en man, med Manly-paletten, höhö. Inte? Nä, ni har alldeles för höga krav på humorn i vardagen. Väluppfostrade läsare ni är, hela bunten.
När jag fått hem Manly-paletten med 120 ögonskuggor ville jag leka loss med matta färger, och testa vad den här färgkartan av smink gick för egentligen! Där låg han i soffan och lurade, med sina osminkade ögonlock och vippande fransar... En perfekt canvas för mina målarplaner!
Jag presenterar för er: min man Jakobs ögonparti! Med lite påsmetad bas, Bare Necessity som är en Indelible-krämskugga. Har aldrig förut uppskattat mina välavgränsade ögonbryn så mycket som när jag försökte måla krämskugga bland hans av naturen formade mansbryn. Det fastnade ju i vartenda litet jävla strå!
Ni får inte tro att detta var enkelt. Jakob halvlåg och tittade på MMA, och han ville varken titta ner, upp, åt sidan eller blunda.
Jag krånglade hela mig runt honom och stödde mig på armstöd, bröstkorg och panna för att inte vara ivägen. Men måla med Manly, det ville jag till vilket pris! Matta skuggor på ögonlocket, med gult i inre vrån, ljusgrön på mitten, mörkgrönt ytterst och så lite svart ytterst i globlinjen. Suddade orange på brynbenet och duttade dit en guldskimrande highlighter under brynet (nä, alla kan se att den ligger i brynen).
Under ögat använde jag två skimrande blå nyanser, sedan visade det sig att han var lugn nog att låta mig måla eyeliner (Blackout, också Indelible) och med tungan rätt i mun och många lugnande vokaler lyckades jag även kamma in lite Hypnôse-mascara på de där böljande, täta, långa (förstår ni att jag är avis?) fransarna. För en mikrodels sekund tittade han mot mig, och ATTACK - jag tog en bild!


Ja, kladd kladd kladd! Det var roligt, de blev inte jättebra. Inga sura miner direkt, men lite grymtande utstöttes när jag ville åt specifika delar locken och bad honom att titta lite uppåt, nej vrid inte huvudet, titta hitåt, nej jaha, det går säkert bra ändå.
Hoppas verkligen jag får göra detta igen för han är så himla fin och vore så snygg i allt från en glittrig festmake, till en manlig sotning (guyliner hörde jag från Petrilude :D ) eller varför inte lite sån där metrosexuell sminkning med concealer, lite brynfix och svag mascara? Som sagt, hoppas jag får sminka Jakob så mycket att han får en egen kategori här i bloggen!

8 kommentarer:

 1. Oh oh OH vilken härlig karl du har!!! Min gubbe går med på att jag testar lack på honom, men inte smink. Och så härligt motvillig han var!

  För att inte tala om hur jävla snygg mejken, inte maken, var! :D fast maken var snygg också...

  SvaraRadera
 2. åh va tjusig han blev, vilka färger!!
  Min kära man har jag målat svart kajal på that´s it, men jag ska prova med mascara nån gång, måste se hur långa frallor han har :D

  SvaraRadera
 3. Tack hörni, Karin och Linda! Jag ska verkligen vidarebefordra! :)
  Skulle det hjälpa kan ni ju visa detta för era killar, så har de en förebild och känner sig inte så ensamma! ;)

  SvaraRadera
 4. Åh nej Marie, du har fel, jag tyckte att det var mycket roligt:D Kul att du fick sminka honom, jag är imponerad!

  SvaraRadera
 5. Jäklars va snygg han blev! Jag är imponerad att du fick till det så snyggt när han var en sån motsträvig "kund" :-)! Min gubbe skulle inte ställa upp för allt smör i småland, skilsmässa eller inte!

  SvaraRadera
 6. Emma P: Vilken jäkla tur! :) Han är snäll han, men en massa "integritet" också... ;)

  Marina: Taack! Han är inte jättemotsträvig, han har mest en massa bättre saker för sig , haha :) Min man kanske är lite lättare att övertyga eftersom han var svartrockare när han var yngre och detta inte var första gången han hade smink!

  SvaraRadera
 7. Tycker också det var en kul rubrik! Jag har inte så höga krav jag inte. Och sminket blev ju snyggt. Han har vackra ögon, Jakob. Och du är duktig!

  SvaraRadera
 8. Sminkan: ;) Vilken tur :)
  Tack, från oss båda!

  SvaraRadera