16 juli 2009

Djupt rött och purpur (med ett slags före och efter-bilder)

Face of the Day: bilder, produkter och lite om hur jag gjorde

Igår drämde jag på med ordentligt med metallisk och mörk färg. Hade jag haft mer eyeliner och svart kajal hade den blivit riktigt dramatisk, men lite somrigt skulle det vara.
Mörkröd metallisk skugga på locket, cerise strax under brynbenet och så försökte jag mosa in mörklila i globlinjen, men allt rött och cerist tog överhanden. Alla skuggor är ur Manly-paletten, och det är helt hejdundrande krut i de flesta av dem! Och de fäster på min hud, prisa Manly!
- Först Lumene Eyemakeup Base (det är inte klokt hur gärna jag hade haft Too Faced Shadow Insurance istället)
- INGEN SKUGGBAS! Lite konstigt, men Lumene-primern funkar faktiskt bra ensam under Manly-skuggorna.
- Mörkmörkröd skugga på hela rörliga locket, applicerad med lite fuktig Everyday Minerals-pensel (den blir mer rödskimrande på huden och inte lika mörk som i paletten)
- Matt cerise skugga duttad och lite suddad på/under brynbenet med en fluffigare pensel från e.l.f
- Olika mörklila nyanser suddade i globlinjen och yttre ögonvrån, med änden av samma e.l.f-pensel
- Vit skimrande skugga som highlighter med en platt mjuk pensel
- Ljuslila skugga i inre ögonvrån, och för att blenda den röda och cerisa upp mot brynet
- Mörklila och blåskimrande penna från GOSH under ögat och ut i vinge, med en knallig lila ur Manly-paletten suddad uppepå med en liten pensel från Make Up Store
- Indelible Gel Eyeliner i svart längs övre fransarna, med samma lila som under ögat suddad uppepå, med platt snedställd eyelinerpensel från färg by Makeupstudion
- Ögonbrynen med microshadow Deadly från Make Up Store, med en annan inte lika platt snedställd pensel
- Mascara är den vattenfasta Build-Up Extra Volume i svartbrunt från IsaDora
Den röda är verkligen urpigmenterad, metallisk, heltäckande och skitsnygg.
Heh, ja en till ansiktsbild, väldigt seriös... Men vem vill inte låtsas var Marilyn Monroe?
- Silica-puder som primer
- MAC Select Cover-Up NW20 med EM:s Eye Kabuki
- Everyday Minerals Golden Light Matte foundation med EM:s vanliga kabuki
- '' Salon Fun rouge
- '' Waffle Cone för lite gyllene skimmer på kindbenen, näsryggen, hakspetsen och pannan
- Silica-puder igen, för att fixera

På läpparna har jag förresten GOSH läppglans i tub, Cool Lip Jam tror jag det heter. Min färg är en transparent lila med blått och rosa skimmer, tror den har nr 105.


Fem timmar senare

Och nu, ett par bilder från senare på dagen! Det här är efter en cykeltur ner på stan (ca 15 min), ett par timmar på en uteservering med solen rätt i ansiktet, och sedan en cykeltur hem igen.
Håret har lagt sig lite, läppglanset var det nån timme sen jag fräschade till. Även om jag inte ser lika nysminkad ut som de tidigare bilderna, så sitter det mesta på plats. Jag tror jag tillskriver succén silica-pudret. Jag har använt det som primer förut men inte tyckt att det gav varken från eller till, men nu har jag både använt det för att fixera när jag var nymejkad, och även tagit med det i en Puff Jar från Everyday Minerals för att matta ner lite när jag blivit för oljig. Works like a charm! Det ger inte en porslinsmatt yta, långt ifrån, utan en matt lyster. Det tar bort oljigheten men ser inte nymjölat ut! Mitt silica-puder kommer från Coastal Scents, men man kan beställa från TKB Trading också, och andra affärer som säljer ingredienser till mineralsmink. Burken kostar $4 hos Everyday Minerals och funkar bäst för torra puder, inte deras foundations. Den har en behållare som mynnar ut i en puff som man kan dutta i ansiktet med. På locket finns en spegel. Sjukt bra pryl!
Här är det som alltid händer mig. Mina ögon tåras lite lite grann, så lite att jag inte ens märker när det händer, och helt plötsligt har jag fått en lucka i yttre ögonvrån. När jag kollar mig själv i spegeln kollar jag först om jag ser tokblank ut, sen om ögonskuggan creasat, sedan stoppar jag fingrarna i håret, och sist kollar om jag har något mellan tänderna och fyller på läppfärg om jag använder nån. Måste börja kolla den där lilla fläcken också, man ser den bara från sidan...

11 kommentarer:

 1. Det här var väldigt snyggt. Mjukt och härligt men ändå lite rivigt. Snyggt.

  SvaraRadera
 2. SminkJante: Tack så mycket! Jag känner nog att beskrivningen passar, det är en rätt mjuk sminkning utan så mycket skarp eyeliner och sånt, men det är lite fart i färgerna :)

  SvaraRadera
 3. Galet läcker färg på ögonen! Måste nog skaffa en sån där Manlypalett. Och du har verkligen fått till en schysst layout här inne! Önskar att jag visste hur man gör...:-(

  SvaraRadera
 4. WOW! Helt i min smak! Du är skitsnygg! Och kul att du gillade Manlys röda. Jag upplever dem som klenast av skuggorna i paletten, men de klarar sig bra i konkurensen ändå.

  Otroligt fin makeup!

  Och jag har samma problem med ögonvrån...

  SvaraRadera
 5. Suss: tack så mycket! Tycker jag också, rött och lila!

  Marina: Thank yoo! ;) Det är ett bra köp, så är det bara! Jag går bara in på Pyzam och väljer bland Blogger-mallar, man kopierar bara all kod rakt av och klistrar in. Har du också blogspot är det bara att tuta och köra!

  Sminkan: Aaah, vad snällt du säger! Just den där nere i vänstra hörnet i bottenpaletten var helt övermäktig tycker jag!
  Skönt att vi delar problemet :) Det hjälper ju inte alls att använda vattenfasta produkter heller.

  SvaraRadera
 6. Snygg sminkning! och ja, silicapudret verkar ju riktigt bra... Beställer jag från coastal scents nån gång ska jag definitivt knipa ett sådant.

  SvaraRadera
 7. Jättefint, både ögonmejken o ansiktet! Kul att se hållbarheten! Jag har samma problem med ögonvrån =( Trist!

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag vill bara tipsa dig om att Svensk Pärldesign har startat blogg. Besök oss gärna på svenskparldesign.blogg.se

  SvaraRadera
 9. Emma P: Alltid värt att testa, tycker jag. Det är rätt stora förpackningar, så om du vill dela en förpackning med mig när du beställer så säg till!

  Kerstin: Tack! Jag tyckte det skulle vara kul att visa det också, det är ju faktiskt så man oftast ser ut!

  Sanna: Thank yoooo! :)

  SvaraRadera