10 maj 2009

Retro! Ni vet, kraftig eyeliner och klarröda läppar

Retro, klassiskt, 50-tal, pinup - ni fattar grejen!

Jag hade inte använt min cake eyeliner från FACE på ett tag och tänte att jag skulle ge den lite kärlek, för att se om jag fick någon kärlek tillbaks. Men jag har gått vidare till MAD Minerals Indelible Gel Eyeliner, den ger mycket mer kärlek till mig... Jag är så ledsen, kakan, men jag sträcker mig säkert efter dig när jag märker att min gel eyeliner har torkat ihop. Du är som mjöl i skafferiet, blir (nästan) aldrig dålig.
Makeupen är förresten en vecka gammal, från den fjärde maj.
Tadaa! Lite spretiga frallor, jag råkade nypa till en bukett när jag skulle plocka upp den ur limdroppen på handen och då blev den lite ... skadad. Men jag är inte den som är den, ni får se alla mina sidor!
Jag har alltså använt en beige/gultonad skugga mitt på locket, och ett par olika bruna i globlinjen och sedan Golden White från Viva La Diva som highlighter, och under ögat, i inre vrån och nästan överallt känns det som! Såg faktiskt lite märkligt ut, lite sådär fjortis i min highlighter-överdos.
Under ögat la jag ingen mörk skugga, ingen mascar eller nånting. Fokus på övre fransraden ju!
Till ögonen använde jag:
MAD Minerals Indelible Cream Eyeshadow, Bare Necessity
Gulbeige och brun skugga från Coastal Scents 88-palett
Viva la Diva Domed Eyeshadow Golden White
FACE cake eyeliner, svart
Ardell trebensfransar
L'Oreal Volumissime 4X mascara
Viva la Diva Domed Eyeshadow Dark Chocolat
Eyelinern skulle bli lite sådär modern och helt okurvig, övre kanten skulle bara bli tjockare och tjockare och snarare sluta högt upp än långt ut. Jag tror jag lyckades bra med mitt mål och det är ju bra ur övningssyfte, men jag passar däremot inte i det! Jag bär upp den kurviga Marilyn-eyelinern bättre tror jag. Två par fransbuketter ytterst på övre fransraderna.
Till ansiktet och läpparna använde jag:
MAC Select Cover-Up Concealer NW20
Everyday Minerals Intensive Foundation Fawn och Light
Everyday Minerals Concealer Aussie Perk Me Up
Everyday Minerals rouge New Car Smell
Nivea Beauté Colour Passion läppstift, Rouge Sparkle nr 34
Läppstiftet är lite för ljust och orangetonat för att jag ska trivas riktigt bra i det, men det passade bra i fotosyfte. Det är ingen höjdare kvalitetsmässigt, så det är heller inget jag vågar lita på ska sitta på plats. Har lite för grovt skimmer i sig, som för den delen heller inte syns så bra. Så stunta i Rouge Sparkle från Nivea Beauté! Vad jag önskar mig är ett klassiskt rött läppstift, men lite mörkare, och lite mer blåbaserat. Har sneglat lite på Devil från Make Up Store.
Hela ansiktet i sin helhet. Hela retro-makeupen gör sig så klart bäst när man ser helheten: snyggt underlag, rosiga kinder, en kraftig eyeliner plus det röda läppstiftet. Det röda läppstiftet som för övrigt får mig att känna mig mer som en clown än som en sexbomb. Det är som att min naturliga läppkontur ser helt överdimensionerad när jag följer den med läppstift så när jag ler ser jag ut som ett barn som gått loss på mammas läppstift. Får måla innanför om det ska kännas normalt.

7 kommentarer:

 1. Precis min melodi, den här stilen. Pingla!

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket! :D Min dansdress är lila så jag ville matcha den^^

  Jag ska snart publicera en recension om telescopic explosion, så håll utkik den kommer inom de närmaste dagarna! :)

  SvaraRadera
 3. Guu va coolt! Jag gillar! Du har gjort en skitsnygg eyelier, jag suuuuger på eyeliner. Jag är för rynkig :-(

  SvaraRadera
 4. Åh så snyggt!
  Du passar kalas i den mejken.
  Gillar de härliga halsbanden och örhängena till också!
  :)

  SvaraRadera
 5. Ohh love! Det är bara sååå galet snyggt med enkelt & läppar...mumma!

  SvaraRadera
 6. Supersnyggt! Tycker visst att du passar i eyelinern...

  SvaraRadera
 7. Mimmi: Vad kul! Tack! :)

  Caroline: Vad bra, jag ser fram emot det!

  Marina: Tack! Jag håller inte med, jag tycker du har jättebra eyeliner skills, rynkor eller ej! Det är jättesvårt att tänka utanför lådan, på riktigt, men det är det som krävs för att bli bättre.

  Kisse: Men tackar! Ja, jag var nöjd med kombinationen av de smyckena. Jag gillar egentligen att ha mycket smycken samtidigt, men jag inte det jag har passar ihop ;)

  inthemake: Ja, det blir det verkligen! Fast jag tycker inte det är så enkelt. Iofs, det är ju enkelt som i nedtonat, men jag tycker det krävs precision för att bära upp en "ensam" eyeliner och så intensiva färger på läpparna.

  Emma P: Tack så mycket! Okej, det är ju ingen faux pas, men det märks mer i verkligheten att en kurvig eyeliner ser bättre ut på mig. Till och med min man såg skillnad, haha!

  SvaraRadera