1 maj 2009

EOTD i blått och lavendel

En dag var jag riktigt bakfull och tänkte att det enda som skulle hjälpa mig ur känslan var att sminka mig snyggt så jag blev tvungen att bära upp det. Och det funkar rätt bra! Man kan inte ligga och drägla på en kudde och gnida sig i ögonen hela tiden, och kroppsspråket lurar ju humöret - that's a fact. Alltså mår man bättre!
Jag började med att bara lägga en färgglad eyeliner med en turkos penna från IsaDora. Det räckte inte. Då la jag ett blått pigment, Cornflower, från MAC över hela ögonlocket, vilket gjorde eyelinern snarare indigoblå än turkos. Spännande. Jag såg iaf misshandlad ut, så jag öste på med en ljuslila skugga från MAD som har en massa rosa skimmer i sig, I love it och den heter Serenity. Jag la den i globlinjen och duttade den ovanpå Cornflower, som förresten också har lite rosa skimmer i sig men bara väldigt svagt och i vissa vinklar. Under ögat använde jag en ljuslila penna med Serenity ovanpå. Highlighter kan ha varit Shinkirou från Fyrinnae.
Jag tog bilder med ett par olika ljusinställningar på kameran, jag tror att det kallare ljuset på bilden ovanför och nedanför är mest korrekt. Men också glåmigare. Glåmigt är korrekt. Jävla Sverige.Här är helt klart bilden jag är mest nöjd med, och tillika bilden som visar färgerna som jag vill att de ska se ut. Men, OMG jag ser rynkig ut. Rynkor med mina 24 år? Jag måste ha varit illa däran.
Hehe, ja, jag ser också att det är lite flammigt på ögonlocket, jag duttade bara dit den lavendellila ovanpå den blå och så blir det. Jag var ju också som bekant lite bakis och skakis :)
Har jag inte möjligen lagt en mörkare skugga ytterst i globlinjen? Jo, det har jag nog. Kan vara vad somhelst, men jag gissar mörklila Kunzite från MAD, det hade jag valt idag i alla fall.

7 kommentarer:

 1. Det blev väldigt fint men en ljusare färg under ögat.

  SvaraRadera
 2. Och det var jag som blev anonym...

  SvaraRadera
 3. Tjusigt! Den allra sista bilden är nog den jag tycker är bäst. Iaf så kommer färgerna fram bättre på de två sista. Jag brukar fokusera på att skuggorna ska komma fram och jag inte ska se död ut:)

  SvaraRadera
 4. SminkJante: Ja, det är ju ett piggtrick om något!

  Emma: Jag håller med!
  Ja, de brukar ju vara fokus. Men vilken prioriterar man? Oftast betyder ju mer blå ögonskugga att man ser mer slagen ut :P

  SvaraRadera
 5. Superfint...diskret men ändå färgglatt på samma gång ;)

  SvaraRadera
 6. Åh, vilket fint litet öga! På en fin liten tjej! Har saknat dig här... Kram!! /Creme-idiot

  SvaraRadera
 7. inthemake: Ja, kan man nog säga :) Inte riktigt min vanliga färgskala..!

  Creme-idiot: Men du är ju för söt :) Tack!

  SvaraRadera