26 februari 2009

Karuselltekniken: Indigo Vision och Chartreuse

Vi i bloggsvängen är klubben för inbördes beundran (självklart beundrar vi andra också (om jag glor på dig på bussen så är det snarare pga din eyeliner än en snourkrauga) men det är inte alla som har en kommentarfunktion). Ett av mina objet d'admiration är yra Lina som ofta fäster min blick vid makalöst färglagda ögonlock. Ofta är det enkelheten som gör det. Hon duttar inte hit och dit, det är ofta två ögonskuggor som spelar huvudrollerna. Oh, such mäkty huvudrolls... (Ett par av mina favoriter är den här gröna med guld, och så den cp-röda och såklart nån av de teal-färgade.) Highlighter byts ibland. Alltid: kajal på vattenlinjen, flytande eyeliner längs övre fransraden, mascara, brynskugga. Intensiteten och klarheten i färgerna, så vill jag se ut! (Inte att förglömmas: hon bjuder även på rena konstverk med fjädrar, röd eyeliner, glitter och lösfransar.)

Jag är en sån som tänker "jag ska inte göra som jag alltid gör idag, tihi!" samtidigt som jag är en sån som inte har några rutiner alls. Så varje dag beträder jag ny mark, och ny mark igen tills det blir samma effekt som när man blandar alla färger i lådan: brunt.

Idag tänkte jag, wait for it... att jag skulle göra som Karusellen gör!
1. Basskugga - mitt weapon of choice är Indelible Cream Eyeshadow i Bare Necessity från MAD, Karusell använder Maybellines Color Definer (varför använder inte jag den nu, när jag har den?)
2. Färgglad skimrande skugga i inre ögonvrån - jag tog ljusgröna Chartreuse från MAD
3. Färgglad skimrande skugga, snäppet mörkare än nr 2, från yttre vrån och fram till nr 2 - här dök Indigo Vision från Coastal Scents upp.
4. Skimrande highlighter - jag valde White Diamonds från Pure Luxe.
5. Kajal på vattenlinjen - svarta Colormatic från IsaDora på min.
6. Flytande eyeliner längs övre fransraden - Indelible Gel Eyeliner i Blackout från MAD.
7. Ögonbryn - samma vanliga brynskugga för min del.
8. Svart mascara - Volumissime 4x.

Något jag missat? Ja, något har jag missat för istället för det ni hittar här (kom igen, om ni inte klickar blir det ingen jämförelse) blev det såhär:

Pow, någon? Nej, tänkte väl det.What's the word..? Feset. Just det. Eller "fisigt".


Jag är inte missnöjd, faktiskt inte. Det är ett fint sätt att lägga två färgglada skuggor på, som jag absolut borde göra oftare. Hell, jag har ju till och med blått på mig! (Den uppmärksamme räknar till summa ett tidigare blogginlägg där jag hade blått och då var jag ledsen, ful och väldigt missnöjd.) Men var är allt det där "wow", "sjukt grymma färger" - "knockout"! Vad jag vet använder hon skuggorna torrt, som jag gjorde, så jag fortsätter förundras... Tills jag vet hur det går till får jag fortsätta med hommage/stalkermässig uppmärksamhet till I Karusellens Öga...

14 kommentarer:

 1. Ääh, gnäll inte, jag tycker det blev fint =P

  SvaraRadera
 2. Jag tycker ditt öga blev jättevackert, inte så skarpt i färgerna, frågan är använder hon sina färger fuktade eftersom hon får sån otrolig finish på den?

  Hmmm varför lägger jag näsan i blöt i saker jag inte ens har den blekaste aning om ;-);-)

  Kram o fint va det iaf:-)

  SvaraRadera
 3. SaintBella: Tack, men som jag skrev är jag inte missnöjd, men alla kan väl se att det inte ser ut som hos Karusell?

  Myyzz: Tack så mycket :) Som jag skrev så använder hon faktiskt också skuggorna torrt! Men självklart hjälper det ju att pensla på dem vått...

  SvaraRadera
 4. Snyggt!

  Jag tror det är appliceringstekniken som skiljer. Proa att stöppla på färgen eller använd dig av korta drag med tät pensel. ELler det kanske var så du gjorde?

  Lina är underbar! Jag älskar henne jag med!

  SvaraRadera
 5. Sminkan: Tack! Ja, något sådant måste det vara. Eller så är hon magnetisk i förhållande till mineralpigment..? Jag brukar dutta fast mina pigment, knappt några drag över huden förutom när jag ska sudda och blenda. Jag är väl avmagnetiserad?
  Bra smak hördu! :) Du är lika mycket av en inspirationskälla, men det finns ingen speciell Sminkan-teknik. Du bemästrar och använder alla!

  SvaraRadera
 6. Jag tyckte också att sminkning var väldigt fin!
  Har funderat massor med gånger hur Lina (Kasusell) lyckas få sina skuggor så otroligt intensiva....

  SvaraRadera
 7. Lina: Tack! Ja, det är ett mysterium :) Jag tror hon har magnetiska ögonlock som drar till sig mineraler!

  SvaraRadera
 8. Haha, magnetiska ögonlock låter kul:) Och det blev fint, även om det kanske inte liknar karusellen. Men sen tycker jag också att det är ganska svårt att härma en persons stil, man halkar lätt över till sin egen stil...

  SvaraRadera
 9. Jag tyckte att detta var snyggt!

  SvaraRadera
 10. Emma P: Tack! Tja, det är svårt att öht veta hur man gör... :)

  Miss Purple: Tackar!

  SvaraRadera
 11. den här sminkningen gillar jag skarpt... kraaam

  SvaraRadera
 12. Malin: Vad roligt, tack!

  SvaraRadera
 13. Jag tyckte det var jättesnyggt, "lugna" färger som gjorde sej väldigt bra tillsamans :)

  SvaraRadera
 14. Maria: Ja, de är nog lugna! Inte det jag var ute efter, men man kan inte alltid få allt.. :P

  SvaraRadera