15 februari 2009

EotD: MAD Minerals: No Wild Gossip

MAD Minerals-pigmenten får lite mer uppmärksamhet. Idag testade jag en sak jag aldrig gjort förut: börja med en svart bas. Det jag använde var den kassa geleyelinern från FACE man fick med DV för ett tag sen. Den applicerade jag med en syntetisk concealerpensel, mest på rörliga delen av ögonlocket och suddade upp i globlinjen. Man kan se att den guldiga skuggan både ligger på svart och ensamt.Färgkombinationen är jag inte missnöjd med, men just den guldiga funkade inte så bra på svart. Det jag borde komma ihåg är att en mörk bas mest plockar fram färgen på skimret i ett pigment, och den guldiga ser ni mest är smutsgul, åt saffranshållet nästan. Ingen hit.

Men det jag använde var:
Gel eyeliner från FACE/Damernas Värld (inte samma produkt som man hittar i affären)
MAD pigment Gossip (mörk rödrosa med silvrigt skimmer);
No Doubt (mörkt brunröd med rött skimmer);
Pure Gold (gulguldig med skimmer);
Whisper Copper (bara rödkopprigt skimmer)
Wild Mango (rosaorange med rödrosa skimmer)
IsaDora Colormatic Eyepen, svart
L'Oreal Volumissime mascara, svartPå den svarta basen ligger rödrosa Gossip på rörliga delen av ögonlocket, upp lite i globlinjen. Sedan ligger Pure Gold från globlinjen och upp mot brynbenet, och på innersta delen av ögonlocket upp mot brynet. Vinröda No Doubt ligger i yttre ögonvrån och yttre delen av globlinjen. Whisper Copper applicerade jag som highlighter under ögonbrynet och på undersidan av inre ögonvrån. Wild Mango la jag som eyeliner längs fransraden, mixad med ögondroppar. På vattenlinjen målade jag med den svarta Colormatic-pennan. Under ögat ligger förresten Gossip utan svart bas under.Jag är inte vidare nöjd med resultatet. Tyckte Gossip kunde poppa lite bättre på den svarta basen, och att använda Pure Gold blev bara fult. Någon sorts giftigt smutsvatten. Kombinationen kan säkert ersätta en olivguldig skugga, om det är vad man är ute efter. Men Wild Mango som eyeliner blev roligt på den mörka basen!


10 kommentarer:

 1. Å vad bra att du skrev om geleyelinern från Face. Har också den från tidningen och tycker den är värdelös.. smulig och eländig. Visste inte att det inte är samma som man köper i butiken. Det är ju tur det, man får hoppas att den i butiken är bättre. Face tycker man ju ändå ska ha lite kvalite, men den från tidningen är verkligen värdelös. Hur funkade den som bas? Jag tycker dina skuggor ser riktigt snygga ut ändå...

  SvaraRadera
 2. Gossip är skitsnygg! Snygg eyeliner också. Kul att du fotar så flitigt. Jag får alltid inspiration här inne hos dig. :P

  SvaraRadera
 3. Marina: Nej, den är ju grynig och torr. Har inte ens fått till den när jag blandat med vatten eller ögondroppar. Nej, ska man ha en geleyeliner rekommenderar jag de från MAD!

  Sarah: Ja, I like it! Har du den också? Jag skulle gärna fota och blogga oftare, men ärligt talat är det ju lite pill! Har man lagt tid på sminket, så måste man ju inte bara lägga ytterligare tid på att fota - även också föra över dem till datorn, skriva ett inlägg, minnas vad man använde osv osv.. :D :D Men det är jätteroligt, glad att du blir inspirerad!

  SvaraRadera
 4. Wild mango har ju jag! Varför använder jag aldrig den? Har jag haft ett misslyckat experiment måntro? Hmmm, får snoka reda på den och göra ett nytt försök.
  Samma här säger jag, SKÖNT att du säger att det inte är samma som hos "riktiga" FACE för kvaliten är under all kritik på linern.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar det här jättemycket, ibland kan det vara värt att prova olika baser i samma färg..;) Ett himla jox, men förvånansvärt lärorikt hihi

  SvaraRadera
 6. Mycket fint. Jag måste nog ta mig en ordentlig titt på Mad- fasen, sen jag började hänga på Pret-ty så blir jag pank- hahahaha. Jag håller med om eyelinern som kom med DV var ett skämt. Men ändå envisas jag med att använda den ibland ändå. Penseln som kom med är också ett skämt- den spretar åt alla möjliga håll just nu.

  SvaraRadera
 7. Jag testade att använda Face-linern som bas för ett tag sedan men det gick åt pipsvängen, hann ju inte smeta ut den innan den torkat fast och blivit flammig. Men du fick ju till det! Gossip såg jättefin ut! Och snygga färger till dina ögon!

  SvaraRadera
 8. Miss Purple: Prova igen, den är så härlig! Nej, den gel eyelinern har säkerligen skadat FACE rykte..

  inthemake: Ja, det borde man! Jag följde Sminkans experiment med olika baser och lutar lite åt att det inte spelar så stor roll vilken färg man grundar med. Men desto större skillnad kan det ju vara på performance, alltså hur bra den faktiskt är på att fästa skuggor och hur hållbarheten blir!

  Veronica: Ja jäklar vad man hittar bra grejer att lägga pengarna på :) FACE-eyelinern är skräp, som jag sa ovan: den har säkert rubbat FACE goda rykte. Penseln använder jag i nödfall, men då till lite olika grejer - har t ex använt den till nagellack :)

  Adrasteiah: Jag tror det är stor skillnad mellan olika exemplar, det beror säkert på det! Jag tyckte den inte torkade helt alls. Den var dessutom inget bra skydd mot creasande skuggor. Enbart tummen ner.
  Tack så mycket! Gossip har blivit lite av en favorit ur den batchen, sånt är roligt eftersom det var ett gratisprov :D

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det ser snyggt ut! Trevliga färger, inte alls något radioaktivt Tjernobyl-vatten....

  SvaraRadera
 10. Sminkan: Tack tack! Kanske inte så illa, men håll med om att det inte ser guldigt ut vid globlinjen! ;)

  SvaraRadera