11 december 2008

Naturlig hudvård på Expert Village

Jag har ju fullständigt hakat på filosofin bakom hudvård med naturliga oljor, både som rengöring, återfuktare och för specifika problem. För min del tilltalas jag av principen att fett löser fett, så även i ansiktet! Jag har börjat med oil cleansing method och använder sen en tid druvkärnolja som ansiktskräm. Det började med jojobaolja och håller på att vidareutvecklas till en typ av allmänt intresse för hemmagjord hudvård. Jag hittade i går kväll en serie videos på Expert Village, det är en dam som visar massor av recept på ansiktsmasker, -vatten och annat hemmalagat. (Uppenbarligen saknas det essentiella oljor i mitt hudvårdsskafferi, hittills har jag bara mixtrat med själva oljorna.)
Expert Village är en typ av youtube-sida, men innehåller bara how-to videos. Lite allt möjligt, men mycket handlar om vad jag vill rubricera som självförbättring - hudvård, hur man "ska" bete sig på en första date, hur man knyter en slipsknut... Här finns i vilket fall Nili Nathan med de många ansiktsmaskerna.
Expert Village är lite svårnavigerat, för det finns så fruktansvärt mycket videos. Att gå efter kategorier kan vara lite lönlöst, men att söka på ord man är intresserad av funkar bra. Jag sökte på "honung" och "facial" och hittade denna guldgruvan!

6 kommentarer:

 1. 1) vad snyggt det blev! :D

  2) jag spenderade halva natten med att kolla på roliga videos, hon är ju grym! du får gärna berätta mer om den där oljemetoden. exakt vad du gör och hej och hå.

  3) varför är det bara jag som kommenterar? haha =)

  SvaraRadera
 2. Karin: 1) Tackar! Visst är jag bra på att googla? ;)
  2) Visst fastnar man? Jag har massor av uppslag på vad jag vill göra, men var hittar man sån där lera i pulverform som hon använder i vissa masker?
  3) Jag hade ett par läsare innan, men jag har inte skrivit något på nån månad så det har inte funnits något att kommentera. De kanske hittar tillbaks!

  SvaraRadera
 3. Åh jesus amalia så snygg sida du fått till! Och vet du vad? Nu funkar det att kommentera! Wiiie! Måste ha berott på att jag gick via bloglovin...

  SvaraRadera
 4. adrasteiah: Ooooh, tack! Självklart har jag ju bara haft den goda smaken att Googla lite målmedvetet för att hitta mallen...
  Och grattis till oss båda för att det funkar? ;)

  SvaraRadera
 5. Hej du,
  råkade halka in här från pret-ty och fatsnade direkt, nu håller jag på och läser alla dina gamla inlägg! Du är jätterolig och bloggen mkt underhållande! :)

  SvaraRadera
 6. Cat: Åh tack så hemskt mycket! Vad sjukt fina saker du säger, jag blir jätteglad :) Ska försöka hålla stilen!

  SvaraRadera