8 november 2008

Utmanad..!

Jag har de senaste dagarna läst flera bloggares svar på utmaningar de inbjudits till och fått både tänkvärd, spännande och rolig läsning. Ingen av dessa (er!) känner jag ju på riktigt så allt som framkommit har varit ny läsning. Jag trodde inte mina ögon när jag såg att jag själv blivit utmanad, av självaste Adrasteiah som skriver på bloggen Drenched in Color. Jag är inte sen att anta utmaningen!
Så här lyder reglerna:
*Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
*Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
*Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
*Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


Eftersom de allra flesta av mina läsare inte känner mig så försöker jag introducera mig själv snarare än att delge snaskiga detaljer.

1. Jag är, och har varit, en pojkflicka på många sätt. Att gilla smink har jag därför faktiskt skämts för och undvikit under perioder av mitt liv. Nu på sistone har jag dock definierat mitt intresse som ett utlopp för min klena men icke desto mindre existerande kreativa ådra och kan därför försvara att smink går före frukost, eller varför köksbordet ibland är ett "sminkbonanza" (som en gäst uttryckte sig sist vi hade fest hemma).

2. Min ursprungshistoria är lite krånglig. Jag är född i Sundsvall av en norrländsk far och stockholmsk mor. När jag var åtta flyttade familjen till Stockholm och där blev jag kvar i tio år tills jag var arton och flyttade till Lund för att bo ihop med min dåvarande pojkvän. Förhållandet sprack men jag hade hittat en starkare förälskelse i Lund. Några år senare hittade jag min man i Lund, men vi flyttade till Örebro för att läsa på universitetet där. Två år senare insåg vi vårt misstag och flyttade tillbaks till Lund. Detta var i somras, så nu är jag åter Lundensare.

3. Den 16:e augusti i år gifte jag mig med min man. En del tycker det är tidigt vid mina 23 år, men när han friade tänkte jag inte så mycket på hur gammal jag är...

4. Min studiekarriär är brokig och tyvärr inte så poängstinn, men ganska bred! Jag läser för tillfället psykologi på Lunds Universitet. Mitt huvudämne är dock folkhälsovetenskap som jag började med på Örebro Universitet. Tidigare har jag läst genusvetenskap, latin, lingvistik och ekonomi här på universitetet i Lund.

5. Jag älskar att styrketräna men är dålig på att få rutin på det.

6. Sång är mitt instrument. Jag har varit med i ett par band som mest har spelat hårdrockscovers och har lagt lite stämmor i studion när kompisarna spelat in låtar (och då ibland under namnet MaWii). I somras gjorde jag faktiskt ett tragiskt försök att stå på scen på Kulturnatten i Lund. Nervositeten var total och omvänt proportionerlig till medhörningen.

7. Nu är klockan lite innan två en lördag kväll och jag gjorde äppelkaka för en stund sen.


Vem ska nu få anta utmaningen? Jag har inte gjort någon ordentlig efterforskning, men jag tror inte jag känner till någon mer skönhetsbloggare som inte fått utmaningen. Jag utmanar några pärlor:
Eleni som skriver exilblogg från Norges ödsliga skogar.
Saara som videobloggar på YouTube.
Tommy med två långfingrar utsträckta mot verkligheten.

5 kommentarer:

 1. Skitkul att få veta mer om dig! Man upptäcker ju att man har betydligt mer gemensamt än det intresse vi i första hand delar här i bloggvärlden =)

  SvaraRadera
 2. Adrasteiah: Ja, med så nischade bloggar som vi ändå skriver tar det lång tid innan man börjar fatta vem det är som sitter framför datorn på andra sidan.
  En sak vi har gemensamt är hårdrocken! Jag lyssnar mycket på dödsmetall, men just nu är favoriterna Mustasch och norska Stonegard.

  SvaraRadera
 3. Precis! Och Mustasch är några av mina favoriter också. Riktiga humörhöjare!

  SvaraRadera
 4. Adrasteiah: Kul att höra! Har du sett dem live? De är riktigt grymma, jag gick bland annat på deras konsert på SRF i somras - det var så jävla kul.

  SvaraRadera
 5. Nä, tyvärr. Jag hörde att de skulle spela här uppe nånstans också men det blev aldrig att vi for. Kan tänka mig att de är roliga att se live!

  SvaraRadera